25 / 04 / 2024

Türkiye mega projelerde Avrupa'nın radarına girecek!

Türkiye mega projelerde Avrupa'nın radarına girecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Türkiye, önümüzdeki yıllarda uçak gibi yükselişe geçecek” diye konuştu.



Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Türkiye, önümüzdeki yıllarda uçak gibi yükselişe geçecek” diye konuştu.


Avrupa'nın, Türkiye güçlendikçe hem ekonomik hem de siyasi olarak yalnızlaştırmaya çaba gösterdiğini söyleyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Avrupa ülkeleri sanayileşen, kalkınan ülkeleri kıskanır. Türkiye'nin son 12 yılda her alanda kalkınması ve Ortadoğu'da da kendi varlığını hissettirmesi dünyayı rahatsız etti" dedi. Bu zorlu sürecin siyasi iktidarın kararlılığıyla aşılacağını belirten Demir, "Gelecek günler bizim için giden günlerden çok daha güzel olacak. Türkiye, önümüzdeki yıllarda gerçekten bir uçak gibi yükselişe geçecek" diye konuştu. Türkiye'nin hain terör saldırılarına karşı hiçbir şekilde başını eğmeyeceğini belirten Demir, "Hepimizin yüreğini parçalayan, bu terör olaylarına karşı Türkiye tek vücut olmayı başarabilmiştir. Zira 80 milyona yakın insanı bu hain saldırılarla yıldırmanın imkânı yok" şeklinde konuştu. yurtdışında dalgalandıracağız 2023 yılının Türkiye için hedeflerle dolu bir yıl olacağını belirten Hamit Demir, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine Demir İnşaat olarak biz de katkıda bulunmak istiyoruz. Sadece yurtiçinde değil, aynı zamanda yurtdışında da Türkiye'nin şan ve şerefle dolu bayrağını dalgalandıracağız" dedi. Demir, "Almanya'daki projemizin yanı sıra Ukrayna'da yapımına devam ettiğimiz ve planladığımız projelerle ülkemizi temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Gelecek günlerin geride bıraktığımız günlerden daha verimli daha parlak olacağına inancım tam" ifadelerini kullandı.


Mega projeler dünyanın radarında

Hamit Demir, 2017, 2018 ve özellikle 2019'da yabancıların gayrimenkul, sanayi ve istihdama yönelik yatırımlarının artacağını söyledi. Demir, "Hükümetimizin Türkiye'nin geleceğine dair hayata geçirdiği ve geçireceği, Avrasya Tüneli, Yeni Havalimanı, 3. Çevreyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü gibi dev yatırımlar Avrupa ülkelerinin radarına girmiş durumda" diye konuştu.


Prangalarımızdan kurtulduk

Hamit Demir, 2013'ün Türkiye'nin prangalarından kurtulma yılı olduğunu belirterek, 2023'ün de tüm sorunları arkada bırakılıp yeni bir yüzyıla adım atılan yıl olacağını söyledi. Demir, "2023'e devlet, millet ve ülke olarak hızlı bir şekilde hazırlanarak gireceğiz. 2023'ten sonra Türkiye çok güzel bir konuma gelecek. Dünyada kıskanılan bir ülke olacağız" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön