24 / 04 / 2024

Türkiye Müteahhitler Birliği binası, Yılın En İyi Uluslararası Projesi ödülüne layık görüldü!

Türkiye Müteahhitler Birliği binası, Yılın En İyi Uluslararası Projesi ödülüne layık görüldü!

Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara'daki Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) binası, İngiltere'nin en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014'te "Yılın En İyi Uluslararası Projesi" ödülüne layık görüldü.




Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara'daki Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) binası, İngiltere'nin en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014'te "Yılın En İyi Uluslararası Projesi" ödülüne layık görüldü. Yarışma jürisi, TMB binasını, "üstün entegre tasarım anlayışı" ve "mimarlık ve inşaat sektörlerinde eşik yükselten yaklaşımı" nedeniyle ödüle değer buldu. 

Avcı Architects tarafından Ankara'da tasarlanan ve geçtiğimiz Ocak ayında açılışı yapılan Türkiye Müteahhitler Birliği Binası, mimarlık, iç mimarlık, yapı ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren İngiliz UBM Bııilt Environment firması ve Londra merkezli Building dergisi tarafından organize edilen Building Awards Ödüllerinde En İyi Uluslararası Proje seçildi. 

TMB Binası, aynı kategoride finale kalan ve aralarında Aedas tasarımı Al Bahr Towers ile Poster + Partners tasarımı Queen Alia International Airpoıt gibi iddialı projelerin de bulunduğu 5 finalist arasından sıyrılarak, En İyi Uluslararası Proje kategorisinde ödüle değer bulundu. 

Jüri heyeti, TMB Binasını ödüle taşıyan en önemli nitelikleri, "projenin üstün entegre tasarım anlayışı, yerellik vurgusu, inşaat sektöründe AR-GE çalışmalarını teşvik edici olması ile mimarlık ve inşaat sektöıierinnde eşik yükselten yaklaşımı" ifadeleriyle dile getirdi. 

Türkiye Müteahhitler Birliğinin,  Ankara  Çankaya'daki yeni genel merkez binası için düzenlediği davetli proje yarışmasında birinci seçilerek inşa edilen binanın Avcı Architects imzalı tasanınım benzersiz kılan en önemli unsurlardan biri de, yeşil bina teknolojilerini bir adım öteye taşıyan termal labirent sisteminin Türkiye'de ilk kez bu projede kullanılıyor olması. 

Sürdürülebilirlik Danışmanlığım Londra merkezli danışmanlık firması Atelier Tenin yaptığı proje, toprak zeminin belli bir derinliğinde yıl boyu sabit olan sıcaklığı kullanarak ısıtma ve soğutmadaki enerji tüketimini minimize eden labirent sistemi başta olmak üzere, bünyesindeki çok çeşitli ekolojik uygulamalar sayesinde standart binalara oranla yüzde 50'ye yakın enerji tasarrufu sağlıyor ve bu nitelikleriyle de Türk inşaat sektörüne öncülük yapıyor. 



Ortadoğu


Geri Dön