17 / 04 / 2024

Türkiye rüzgâr enerjisi ile havadan para kazanacak

Türkiye rüzgâr enerjisi ile havadan para kazanacak

Bakan Yıldız, 13 bin megavatlık rüzgâr enerjisini 3-4 yılda Türkiye'ye kazandıracaklarını belirterek, "Yani havayı satmış olacağız" dedi



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, rüzgar, maden ve su kaynaklarını ülke yararına kullanacaklarını belirtti. Yıldız, 13 bin megavatlık harekete geçirilebilir rüzgar enerjisini 3-4 yılda ülkeye kazandıracaklarını kaydederek, "Yani havayı satacağız" dedi. Bakan Yıldız, Hacılar ve Talas Belediyeleri'nin bayramlaşma programlarına katılarak, vatandaşlarla bayramlaştı. Yıldız, Hacılar Belediyesi'nin bayramlaşma programında gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün yer altı ve yer üstü kaynaklarını ülkeye kazandırabilmek için gayret gösterdiklerini belirtti. '

RÜZGÂRI DA SATACAĞIZ'
Bu kaynakların içinde rüzgar, maden ve suyun bulunduğunu, bu kaynakları makul şartlarda özel sektörle paylaşarak Türkiye'nin yararına kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Yıldız, ''Rüzgar enerjisi bu kaynakların en önemlilerinden biri. Ülkemizin önemli kaynaklarından biri olan rüzgarı da satacağız. Türkiye'de yaklaşık 13 bin megavatlık harekete geçirilebilir halde rüzgar enerjisi var. Biz bunu 3 ya da 4 yıl içerisinde ülkemize kazandıracağız. Yani havayı satmış olacağız'' diye konuştu. Bu arada, bayramlaşma programı sırasında Bakan Taner Yıldız, Kayseri Lisesi'nde 1976-1979 yılları arasında birlikte okuduğu Raziye Yücel ile de sohbet edip, hatıralarını tazeledi.

NÜKLEERDE 1.5 AYLIK EK SÜRE
Yıldız nükleer enerji konusunda teminat mektubunun son haftasına girildiğini belirterek, "Rusya yetkilileriyle beraber incelemelerimiz devam ediyor. Mutabık kaldığımız bir kısım değerlendirmeler var. Stratejik, hukuki, fiyat açısından bu değerlendirmelerimiz devam edecek. 1.5 ay kadar bu değerlendirme devam eder. Bir ek süre daha temin etmiş oluyoruz" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Rüzgar enerjisiyle havayı satacağız 

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin rüzgar enerjisi potansiyelini ekonomiye kazandıracaklarını söyledi.

Yıldız "Ülkemizin önemli kaynaklarından biri olan rüzgarı satacağız. Türkiye'de yaklaşık 13 bin megavatlık harekete geçirilebilir rüzgar enerjisi var. Biz bunu 3 ya da 4 yıl içinde ülkemize kazandıracağız" diye konuştu. Nükleer enerji konusunda da Rusya ile görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan Yıldız, şöyle devam etti: "Nükleer enerji konusunda teminat mektubunun son haftasına girmiş oluyoruz. Bir buçuk ay kadar değerlendirme devam eder."
Star


Geri Dön