23 / 04 / 2024

Türkiye sağlık turizminde gözünü yükseklere dikti!

 Türkiye sağlık turizminde gözünü yükseklere dikti!

Topraklarından fışkıran altın değerindeki şifalı sularla dünyada 7 ülke arasında yer alan Türkiye, Nisan ayında ''Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi'' ne ev sahipliği yapacak



Son yıllarda elde ettiği yükselişle dünya turizm devi ülkeleri geride bırakan Türkiye'nin yıllardır kurduğu hayal gerçek oluyor. Türkiye, sağlık turizmi ve 3. yaş turizmi alanında bölgesinde cazibe merkezi olma yolunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. 

     Topraklarından fışkıran altın değerindeki şifalı sularla dünyada 7 ülke arasında yer alan Türkiye, Nisan ayında ''Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi'' ne ev sahipliği yapacak. 

     İzmir Sağlık Kurulu Derneği,  İzmir  Katip Çelebi Üniversitesi işbirliğiyle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın desteğinde 19-23 Nisan tarihleri arasında İzmir'de, ''Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi'' düzenleyecek. 

     Türkiye için çok önemli bir lobi çalışması olacak kongreye, yurt içi ve dışından bakanlar, sektör temsilcileri, akademik birimlerle yatırımcılardan oluşan binlerce katılımcının iştirak etmesi planlanıyor. 

     

     -Tesis sayısı da arttırılmaya çalışılıyor- 

     

     Son yıllarda 55 yaş üstü grubu kapsayan ve 3. yaş turizmi olarak adlandırılan turizm çeşidi, lider konumdaki ülkelerin ve turizm işletmelerinin üzerinde durduğu bir pazar haline geldi. 

     Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da bu nedenle stratejik eylem planı içine aldığı başlıklardan biri olan sağlık turizmi, keşfedilmeyi bekleyen büyük bir pasta olma özelliğini koruyor. 

     Türkiye'deki jeotermal kaynakların daha etkin ve verimli kullanılmasını hedefleyen ve harekete geçen Bakanlık, uluslararası standartlardaki tesis sayısını da arttırmaya çalışıyor. 

     

     -Avrupa'daki kaynak potansiyeli açısından birinci- 

     

     Yapılan araştırmalara göre, jeotermal kaynaklar bakımından dünyada 7 ülke arasında yer alan Türkiye, Avrupa'daki kaynak potansiyeli açısından birinci, kaplıca uygulamaları arasında ise üçüncü sırada bulunuyor. 

     Bu nedenle kamu ve özel sektörün el ele vererek yürüteceği faaliyetlerin, yaşlanan dünyanın oluşturduğu etkiye de paralel olarak 12 ay boyunca yüksek bir turizm geliri ve istihdamı da beraberinde getireceği öngörülüyor. 

     Türkiye'de ve dünyada bu büyüklükte ilk kez gerçekleşecek kongreye oteller, tur operatörleri, golf merkezleri gibi sektör elemanları, sağlık sektöründeki tüm kuruluşlarla akademi dünyası temsilcileri katılacak. 

AA


Geri Dön