20 / 04 / 2024

Türkiye sağlık turizmi için havadan tanıtım yapacak!

Türkiye sağlık turizmi için havadan tanıtım yapacak!

Yabancı hastadan 20 milyar dolar gelir hedefleyen Türkiye, ilk kez uluslararası turizm tanıtımlarına sağlık turizmini de ekledi. Sağlık turizminde 20 milyar $'lık gelir hedefi için havadan tanıtım yapılacak...



Sağlık turizminde 20 milyar $'lık gelir hedefi için havadan tanıtım yapılacak. Hastaneler, aracı firmalarla yabancı hasta bulacak.


Türkiye, sağlık turizminde çıta yükseltti. Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda sağlık turizmiyle ilgili yeni kararlar alındı. Yabancı hastadan 20 milyar dolar gelir hedefleyen Türkiye, ilk kez uluslararası turizm tanıtımlarına sağlık turizmini de ekledi. Sağlık Bakanlığı, özel ve devlet hastaneleri olmak üzere tüm yabancı hastalara Türkiye'deki tedavilerinde garanti vererek sorumluluğu üzerine aldığını resmen bildirdi. 


YÖNETMELİK TEMMUZDA 


Geçmişte rekabet nedeniyle kıyı bölgelerdeki otellerin oda fiyatlarının 5-6 dolara kadar düştüğünü hatırlatan Sağlık Bakanlığı, turizmde de aynı tehlikenin gündemde olduğunu bildirdi. Özellikle özel hastanelerin yurtdışından hasta bulabilmek için sürekli fiyatları düşürmeye başlaması üzerine Sağlık Bakanlığı, Sağlık Turizmi Aracı Kurumları Yönetmeliği yayımlayacak. Hastaneler kendisi hasta bulmayacak tıpkı turizmde olduğu gibi aracı firmalar hastayı yönlendirecek. Yönetmeliğin temmuzda yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Türkiye, sağlıktaki atağına tüm dünyada reklamlara başlayacak. Tanıtım filmlerinde 'doğru tercih' anlamına gelen İngilizce Right Choise (RC) sloganıyla tanıtım yapılacak. 


HAVADAN BUSSINESS TANITIM 


Türkiye sağlık turizmi tanıtımını havadan da yapacak. Türk Hava Yolları, Lufthansa, British Airways, Qatar Airways gibi dünyaca ünlü havayollarının ekranlarında Türkiye'nin sağlık turizmi videoları gösterilecek. Tanıtımlar milyonlarca yolcuya ulaşacak. 


CEPTEN DOKTOR BULUNACAK


Türkiye sağlık turizmi tanıtımlarını teknolojiye de aktardı. Akıllı cep telefonlarına 7 dilde Türk hastane ve hekimlerinin uygulamaları indirilebilecek. Böylelikle telefonu Almanca, Rusça, İtalyanca, İngilizce, Arapça, Fransızca ve İspanyolca dilde olan vatandaşlar aradıkları branşta tedavi veren hastane ve doktoru rahatlıkla bulabilecek.


SAĞLIK YÜZÜ HOLLYWOOD'DAN


Türkiye 'nin sağlık turizmi tanıtım yüzü, Kuzuların Sessizliği filminden tanınan Hollywood yıldızı Julianne Moore oldu. Moore şu sıralar Los Angeles'ta, Türkiye'nin yeni tanıtım filminin çekimlerini gerçekleştiriyor. Türkiye ilk kez turizm tanıtımlarında sağlık turizmine de ayrı yer verecek.


2014'TE 5 MİLYAR DOLAR


Türkiye , 2013'te sağlık turizminde 2.5 milyar dolar gelir elde etti. Bu yıl hedef 5 milyar dolara ulaşmak. 2023 yılı hedefi ise 20 milyar dolar olarak belirlendi.



Safure Cantürk/Sabah Gazetesi 


Geri Dön