25 / 04 / 2024

Sağlık turizmi için yurtdışına 6 tanıtım ofisi açılacak!

Sağlık turizmi için yurtdışına 6 tanıtım ofisi açılacak!

İngiltere Sağlık Teşkilatı (NHS)’na yönelik giderek artan şikayetler, çok sayıda İngilizi sağlık sorunları için yurtdışında arayışlara yöneltmeye başladı.



İngiltere Sağlık Teşkilatı (NHS)’na yönelik giderek artan şikayetler, çok sayıda İngilizi sağlık sorunları için yurtdışında arayışlara yöneltmeye başladı.



Bu arayışlarda gözde ülkelerden biri de Türkiye oldu. Her yıl ciddi oranda İngilizin kalite ve fiyat açısından da tercih ettikleri Türkiye’deki hastane ve diğer sağlık merkezlerine bu ilgiyi daha da arttırmak  için de hükümet atağa geçti.



Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ sonrasında özellikle sağlık turizminin artırılmasına önem verildiğini belirterek, Onuncu Kalkınma Programı’nda da buna geniş yer verildiğini söyledi.



LONDRA’DA SAĞLIK ZİRVESİ 25-27 HAZİRAN’DA


Tontuş, sağlık turizminin daha iyi pazarlanabilmesi, sektör hizmetlerinin daha etkin tanıtılabilmesi ve bu alanda dünyanın önde gelen kişi ve kurumlarının bir araya getirilmesi amacıyla, Sağlık Turizmi Geliştirme Destekleme ve Organizasyon Hizmetleri Derneği olarak Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) ile İngiltere’de “Londra  Sağlık Turizm Zirvesi” organizasyonu gerçekleştirileceğini kaydetti. Tontuş, 25-27 Haziran tarihleri arasındaki zirveye yerli ve yabancı konuşmacıların katılacağını söyledi.



Oturumlarda “Türkiye ve İngiltere’de Medikal Turizm”, “Türkiye ve İngiltere Sağlık Turizmi Paydaşları” ve “Engelli-Yaşlı ve Termal Turizm” gibi çeşitli başlıkların ele alınacağını ifade eden Tontuş, şunları kaydetti:


SAĞLIK VE TERMAL İŞLETMELER TANITILACAK


“Hedefimiz, sağlık turizmi alanında Türkiye ve İngiltere’deki paydaşları bir araya getirerek, sağlık turizminde girişimci ve yatırımcılara yeni imkanlar oluşturmak, gelişimini sağlamak, ülkemizdeki tüm sağlık ve termal işletmelerin ulusal ve uluslararası platformda tanıtımını yapmak, İngiliz hastaların Hindistan yerine Türkiye’yi tercih etmesinin yolunu açarak İngiltere ve Türkiye arasında sağlık turizmi sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktır.

Zirvede organ transplantasyonu, tüp bebek uygulamaları, nöroşirurji, oftalmoloji, kardiyoloji, ortopedi ve travmatoloji, estetik cerrahi ve diş ve ağız sağlığı gibi Türkiye’de son derece önemli aşama göstermiş uzmanlık alanları ele alınacak”


YAŞLI VE ENGELLİLERE DE HİZMET VERİLECEK


Tontuş’un verdiği bilgiye göre zirvede, yaşlı ve engelli turizmi hakkında da son zamanlarda gelişen sektör olarak bilinen yaşlı ve engelli turizmine yönelik faaliyet gösteren fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunan tesisler ve yaşlı bakım merkezlerin katılımı ile geniş kapsamlı bilgi verilecek



Geri Dön