25 / 04 / 2024

Aydın sağlık turizmi için harekete geçiyor!

Aydın sağlık turizmi için harekete geçiyor!

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İstanbul’da düzenlenen Sağlık Bakanlığı, Turizm ve Kültür Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı' nın destekleriyle hazırlanan Sağlık Turizmi Fuarı’na katıldı...




Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İstanbul’da düzenlenen Sağlık Bakanlığı, Turizm ve Kültür Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'nın destekleriyle hazırlanan Sağlık Turizmi Fuarı’na katıldı. Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Mehmet Özkan, sağlık turizmi için Aydın'ın zaman kaybetmeden işbirliğine gitmesi gerektiğini ve bu işbirliğinin de Aydın'a hareketlilik getireceğini söyledi.


Sağlık turizminin yurtiçi ve yurtdışında canlı tutulmasına ve gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan fuar İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlendi. Fuara, hastane, termal Tesis, Sağlık Bakım Merkezleri ve asistans şirketler olmak üzere 75 katılımcı, 50 ülkeden 182 satın alıcı yoğun ilgi gösterdi. Fuara katılan Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği adına değerlendirme yapan Genel Sekreter Op.Dr. Mehmet Özkan, “Aydın Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği hem fuara genel sekreterlik düzeyinde katılan tek birlik olması, hem de sağlık turizmi fuarına katılan ilk genel sekreterlik olması nedeniyle Aydın adına bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Fuar süresince gerek katılımcılar ve gerek yabancı konuklar ile tüm olanaklar kullanılarak Aydın ilinin sağlık turizmi ve turistin sağlığı konularında potansiyeli tanıtıldı. Fuarın hemen sonrasında özellikle yabancı katılımcılardan gelen geri dönüşler bu konuda uluslararası farkındalığı ve Aydın’ın tercih edilebilirliği konusunda avantajlı olduğunu gösterdi. Özellikle Kuşadası ilçemizin marka değerinin yüksek oluşu Aydın iline sağlık turizmi konusunda büyük potansiyel desteği sağlamaktadır. Söz konusu potansiyelin etkin ve verimli kullanılabilmesi için sektör paydaşlarının işbirliği ve çabasına ihtiyaç vardır. Fuar süresince yapılan görüşmelerde sunulan sağlık hizmetlerinin çeşitliliği ve kalitesi kadar bölgeye ulaşım ve konaklama imkanlarının da dikkate alındığı ve karar vermede etkili olduğu gözlenmiştir." dedi.


Sağlık turizminin gelişmes için vakit kaybetmeden harekete geçilmesi gerektiğini kaydeden Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özkan, "Uluslararası asistans şirketleri ve geri ödeme kuruluşları solo çalışan ya da parçalı hizmet sunan birimlerden ziyade paket hizmet veren kurumsal kimliği olan hizmet sunucular ile çalışmayı tercih etmekteler. Beklentiler doğrultusunda vakit kaybetmeden işbirliğine gidilmesi, önümüzdeki sezonda Aydın iline yeni bir hareketlilik getirecektir." şeklinde konuştu.


Malatya Gerçek


Geri Dön