25 / 04 / 2024

Gökhan Darılmaz: Konya'da sağlık turizmi için çalışmalar başlayacak!

Gökhan Darılmaz: Konya'da sağlık turizmi için çalışmalar başlayacak!

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, kentteki kültürel turizme sağlık turizminin de eklenmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi. Darılmaz, 'Konya'da sağlık turizmi için çalışmalar başlayacak' dedi.



Genel Sekreterlik toplantı salonunda gerçekleştirilen Konya Sağlık Çalıştayı'nda konuşan Darılmaz, Konya’nın sağlık turizminde dünya şehirleriyle rekabet edebilmesi için yapılması gerekenlerin ele alınması için böyle bir çalıştayın gerçekleştirildiğini belirtti.


Bundan sonra kentte sağlık turizminin daha yüksek sesle konuşulmaya başlanacağını vurgulayan Darılmaz, gelen yaklaşık 2 milyon turiste sağlık hizmeti verilmesi ve şehrin sektörden gereken payı alması için harekete geçilmesi gerektiğini anlattı.


2014 yılı sonuna doğru sağlık turizmi alanında çok önemli gelişmelerin yaşanacağını dile getiren Darılmaz, şunları kaydetti: 


"Sağlık turizmini canlandırmak için Konya’daki bazı hastaneleri özellikli mekan haline getirmeyi hedefledik. Şehrimizde örnek bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, gerçek bir yanık ünitesi, tam donanımlı bir diyabet merkezi kuracağız. Bunlar Türkiye’nin sayılı merkezlerinden olacak. Mesela diyabetik ayak ve kronik yara bakımı merkezi Türkiye’de sadece iki ilimizde var. Konya bu konuda da çok iddialı olacak. Palyatif Bakım Merkezi’ni de açarak birincil hedefimize ulaşacağız.  Allah’ın izniyle bu projelerimizi hayata geçireceğiz ve sağlık turizmini canlandıracağız."


Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uluslararası Hasta Koordinasyon Birim Sorumlusu Dr. Sinan Bahçacı da sunum eşliğinde sağlık turizmi politikaları ve mevzuatı hakkında bilgi verdi.


Konya’ya yılda yaklaşık 2 milyon turist geldiğini hatırlatan Bahçacı, "Sağlık turizmi alanında Konya çok geniş bir potansiyele ve kapasiteye sahip. Bizim üzerimize düşen bu potansiyeli ortaya çıkarmak. İnşallah yapacağımız çalışmalarla Konya’yı sağlık turizminde söz sahibi şehirlerden biri haline getireceğiz" dedi.


Çalıştaya, Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mete Sezgin, üniversitelerden akademisyenler, otel yöneticileri ve sağlık camiasından çok sayıda yetkili katıldı.


AA


Geri Dön