27 / 04 / 2024

Türkiye Sigorta Birliği 'depremi önleyemeyiz ama tedbir alabiliriz' çağrısı yaptı!

Türkiye Sigorta Birliği 'depremi önleyemeyiz ama tedbir alabiliriz' çağrısı yaptı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, sigortalanma hızının artırılması gerektiğini belirterek, "Deprem, gerçekleştikten sonra değil, gerçekleşmeden önce önlem almamız gereken çok önemli bir gündem." ifadesini kullandı.



Türkiye Sigorta Birliği yaptığı açıklamada, "Depremi önleyemeyiz ama tedbir alabiliriz" çağrısı yaptı.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan açıklamada görüşleri yer alan Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, son zamanlarda Konya, Düzce, Erzurum ve Malatya kentlerinde yaşanan depremlerle ilgili olarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türkiye Sigorta Birliği depremi önleyemeyiz ama tedbir alabiliriz çağrısı yaptı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, şöyle konuştu:

"Ülkemiz bir deprem ülkesi ve istatistikler gösteriyor ki son 10 yılda ülkemizde 6 ve üstü şiddetinde 11 adet deprem meydana geldi. Ülkemiz sigortacılığının bugün tüm dünyaya örnek haline gelen DASK'ın kuruluşundan bu yana sigortalılara yaptığı toplam hasar ödemesi 1,1 milyar TL'ye ulaşmış durumda. Deprem felaketinin beraberinde getirdiği yıkıcı etkileri azaltmak için sigorta olmazsa olmazımız ve bildiğiniz üzere risk gerçekleştikten sonra sigorta yaptırmak mümkün değil. Herkesin risk gerçekleşmeden önce sigortasını yaptırarak; deprem ve doğal afetlere karşı tedbir alacağına içtenlikle inanıyorum."

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli,  deprem gerçeğinin her zaman gündemde tutulması gerektiğini kaydederek, "Vatandaşlarımızı acilen DASK Zorunlu Deprem Sigortası, Konut Sigortası ve Kasko Sigortası yaptırarak tedbir almaya davet ediyoruz. Deprem, gerçekleştikten sonra değil, gerçekleşmeden önce önlem almamız gereken, hayatımızın en önemli konularından biri. Bu nedenle, sigortalanma hızını acil olarak artırmalıyız." dedi.

Türkiye Sigorta Birliği depremi önleyemeyiz ama tedbir alabiliriz çağrısı yaptı!

- "Her 4 konuttan sadece 1'i sigortalı"

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Zorunlu Deprem Sigortası'nın kamunun deprem gerçeği ile mücadelede attığı en önemli adımlar arasında yer aldığını kaydetti.

TSB Başkanı Benli konuyla ilgili olarak, "Toplumumuzun hemen her kesiminde afetlerden korunma kültürünün ve sigorta bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması, can ve mal güvenliğimiz için büyük önem taşıyor." dedi.

İzmir Deprem Konutları'nın fiyatları belli oldu!


Geri Dön