29 / 03 / 2024

Türkiye, turizmde ilerliyor!

Türkiye, turizmde ilerliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, " Turizmde doğru bir planlama ve işbirliğiyle gördük ki dünya eksiye giderken Türkiye geçen yılı artıyla kapattı " dedi...




Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, "Turizmde doğru bir planlama ve işbirliğiyle gördük ki dünya eksiye giderken Türkiye geçen yılı artıyla kapattı" dedi. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2014-2018 turizm eylemlerini belirlemek amacıyla turizm sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Bilkent Otel'de, daha önce belirlenen ve hayata geçirilen "Türkiye Turizm Stratejisi 2023"ün güncelleme çalışmalarının yapıldığı bir çalıştay düzenlendi. Aynı zamanda gelecek 4 yıl gerçekleştirilecek stratejilerin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan, 2023 Türkiye Turizm Stratejisi'yle başlattıkları istişare ve planlama sürecinin geçen yıl başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi. 


Türkiye'nin, komşularında yaşanan hiçbir olumsuzluktan kar elde etme peşinde olmadığını vurgulayan Özaslan. turizmde planlamanın önemini 2013'te gördüklerini söyledi. Özaslan, geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden kişi sayısının Dünya Turizm örgütü'nUn bile beklentilerinin üzerine çıktığına dikkati çekerek, bundan sonraki yıllarda da hem turist sayısını hem de turizmden elde edilen gelir rakamlarını arttırmak için gereken adımların atılacağını bildirdi. 


10. Kalkınma Planı çerçevesinde alternatif turizm çeşitlerinin gelişmesi için sektöre verdikleri desteklerin daha da çoğalacağını anlatan Özaslan, "Turizmde doğru bir planlama ve işbirliğiyle gördük ki dünya eksiye giderken Türkiye geçen yılı artıyla kapattı" dedi. Konuşmaların ardından sektör temsilcileri ile bakanlık yetkilileri, 2014-2018 turizm stratejisini ve atılacak adımları belirlemek üzere toplantıya geçti. 


Ankara Başkent


Geri Dön