26 / 04 / 2024

Türkiye yatırım cenneti haline geliyor! Dev şirketler bir bir yatırım planlarını açıklıyor!

Türkiye yatırım cenneti haline geliyor! Dev şirketler bir bir yatırım planlarını açıklıyor!

Dünya çapında yaşanan kriz ortamında devler rotasını Türkiye’ye çevirdi. Milyar dolarlık dev yatırımlarla ülkemize gelen dünyaca ünlü firmalar açtıkları yeni işletmeler ile binlerce kişiye iş kapısı aralayacak.



Koronavirüs salgının ardından Rusya ile Ukrayna arasındaki başlayan savaş küresel çapta ekonomik bir krize yol açtı. Ülkelerde enflasyon rakamları rekorlar kırarken bir de buna ‘enerji krizi’ eklenince dev şirketler yönünü Türkiye’ye çevirdi.

Ülkemizde 2022 yılının yarısında yabancı şirketlerin Türkiye’de gerçekleştirdiği yatırım rakamı geçen yıla göre yüzde 21 artışla 5,4 milyar doları aştı. Son 12 aylık dönemde toplam yabancıların doğrudan yatırım girişi 14,7 milyar dolara ulaşırken 2021 yılında bu miktar 14 milyar dolar gerçekleşmişti.

Türkiye yatırım cenneti haline geliyor! Dev şirketler bir bir yatırım planlarını açıklıyor!

ALMANLAR YATIRIM İÇİN GELİYOR

Almanya merkezli inşaat şirketi Bergisches BauTeam, 100 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Şirket, Türkiye’de yapacağı yatırımlar ile birlikte binlerce kişiye istihdam sağlanacağını duyurdu.

Dünyanın en büyük deniz taşımacılığı sigorta sermayesi olarak bilinen Amerikalı sigorta şirketi META FSCo firması da rotayı Türkiye’ye çevirdi.

Almanya menşeili cam şirketi SCHOTT’da yatırımda Türkiye’yi tercih edecek bir başka şirket. SCHOTT,   Bolu’da açacağı 20 bin metrekarelik tesis için 9 milyon avro harcayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön