29 / 03 / 2024

Türkiye'de 45 ilde yapılan denetimlerde 4 inşaattan 3'ü mühürlendi!

Türkiye'de 45 ilde yapılan denetimlerde 4 inşaattan 3'ü mühürlendi!

İSTANBUL, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 45 ilde, devam eden inşaat projelerine yönelik denetimleri, ülke genelindeki şok gerçeği ortaya çıkardı. Denetimlerde 4 inşaattan 3'ü mühürlendi...



İSTANBUL, Ankara,  İzmir  gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 45 ilde, devam eden inşaat projelerine yönelik denetimleri, ülke genelindeki şok gerçeği ortaya çıkardı. 

Kısa aralıklarla meydana gelen bu kazaların ardından, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik yeterli denetim yapılmadığı gerekçesiyle, en çok eleştiriyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aldı. Bakanlık müfettişlerinin geçen ekim ayı içerisinde aralarında İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 45 ilde, devam eden inşaat projelerine yönelik denetimleri, ülke genelindeki şok gerçeği ortaya çıkardı. Müfettişler, özellikle inşaat sektörünün en fazla geliştiği bölgelerde denetimlerde bulundu. Ekim ayındaki incelemelerde 2 bin 87 inşaat denetlendi. Bu inşaatlardan, işçilerin güvenlik ve barınma koşulları gibi yaşamsal öneme sahip şartların hiçbirisini yerine getirmedikleri saptanan bin 610'una mühür vuruldu. Denetlenen proje sayısına göre, mühür vurulan inşaatların oranı yüzde 77'yi buldu. Bu rakam da, işçilerin hemen her yerde, ölümle burun buruna çalıştıklarını gözler önüne serdi.


Anadolu'da Bugün Gazetesi


Geri Dön