24 / 04 / 2024

Türkiye'de en az 7 milyon binanın dönüşmesi gerekiyor!

Türkiye'de en az 7 milyon binanın dönüşmesi gerekiyor!

TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda ülke genelinde kentsel dönüşüme girmesi gereken binalar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Buna göre tüm ülkede en az 7 milyon binanın dönüşmesi gerekiyor. 



TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda depremin hasarlarını en aza indirgemek için ülkede bulunan binaların sağlığı konuşuldu. BirGün'de yer alan habere göre; komisyonda görüşlerini aktaran  Ankara  Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, hükümetin bütçe tercihlerini eleştirdi. Tüm ülkede en az yedi milyon riskli yapının dönüşüme ihtiyaç duyduğunu belirten Tanrıvermiş, “Bütün yeni inşaatlar, mevcut yapılar yıkılarak yapılsa 400 bin ila 600 bin konut yapacağız. Kamu kaynağıyla yapsak, gayrisafi milli hasılanın 5 ile 8’i arasında bir oranı bu iş için ayırmamız lazım. Böyle bir şansımız var mı? Meclisimizin kabul ettiği yatırım bütçesine bakınca bunun mümkün olmayacağını görüyoruz” dedi.

 Türkiye de en az 7 milyon binanın dönüşmesi gerekiyor!

RESMİ VERİLERLE UYUŞMUYOR 

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut ise denetimsizli nedeniyle yaşanan sıkıntıları anlattı. Türkiye’deki bina sayısının resmi verilerle uyuşmadığını anlatan Prof. Dr. Yakut, “En son bina sayımımız 2000 yılında yapıldı” şeklinde konuştu.

199 bina için 22 yıllık süre bitti!


Geri Dön