19 / 04 / 2024

Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanılıyor!

Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanılıyor!

Türkiye'de binaların yeterli yalıtıma sahip olmaması enerji harcamalarını arttırıyor. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanıldığını söyledi.



Türkiye'de binaların yeterli yalıtıma sahip olması gerekiyor. Yalıtımı düşük olan binalarda enerji için yapılan harcamaların bir kısmı boşa gidiyor.

Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ının binalarda kullanıldığını söyledi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Alkin, "Antalya gibi kentlere baktığımızda iklimi farklı olduğu için soğutma ön planda. Soğutma da tasarruflu bir şekilde yapılmıyor. Eğer binalarda enerji tasarrufunu sağlarsak insanların parasının yüzde 40'ı cebinde kalır" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 47'sinin doğalgazdan elde edildiğini açıklayan Alkin, "Diplomatik duruşumuz ihtiyaçlarımızla doğru orantılı. Türkiye'yi enerji tasarrufu sayesinde daha az bağımlı hale getirebiliriz. Bunun için enerji tasarrufunda adeta bir milli mücadele başlattık. Böyle zorlu bir coğrafyada enerji bağımlılığıyla yürümek bizi riske sokuyor" ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön