19 / 03 / 2024

Türkiye'de konut ihtiyacı bitmez!

Türkiye'de konut ihtiyacı bitmez!

Çukurova Gayrimenkul Başkanı Son, hemen teslim projelerdeki zamsız avantajlı fiyatlar ve cazip kampanyaların değerlendirilmesini tavsiye etti...



Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, Türkiye’nin lokomotifi konumunda olan inşaat sektörünün dünyadaki diğer gayrimenkul piyasalarıyla karşılaştırıldığında en büyükler arasında yer aldığını söyledi. Tamer Son, ülkemizde yıllık bazda 1 milyonu aşkın gayrimenkul alım satımı yapıldığını belirtti.

Son, genç nüfusa sahip Türkiye’de evlenme ve boşanma sıklığına, çocuk sahibi olan ailelerin daha büyük bir eve ihtiyaç duymasına, en önemlisi deprem ülkesi olmamız nedeniyle yeni konutlara ihtiyaç duyulmasına ve yenilenmesi gereken yaklaşık 20 milyon konut bulunmasına dikkat çekti. Son, tüm bu nedenlerden dolayı Türkiye’de konuta olan ihtiyacın kolay kolay bitmeyeceğini söyledi.

Konut fiyatları düşmez, mevcut stoklar bitince konut fiyatları artar

Tamer Son, inşaat maliyetleri ve dövizdeki artışın mevcut projelerdeki konut fiyatlarına yansıtılmadığını söyledi. Son, stoklar tükendiğinde yeni başlayacak projelerde artan maliyetler nedeniyle konut fiyatlarının düşmeyeceğini aksine kaçınılmaz olarak yükseleceğini ifade etti. 

Son, fiyat avantajı açısından gayrimenkul yatırımı yapmak için doğru bir dönemde olunduğunu söyledi. Son, yeni projelerde fiyatların artacağı beklentisi ve cazip kampanyaların etkisiyle mevcut konut stoklarının azalmaya başlayacağını belirtti.

Hemen teslim projelere talep artışı var

Tamer Son, geçtiğimiz yıllarda projeden satışlara ilginin daha yüksek olduğunu belirterek, son dönemde tüketicilerin hemen teslim projelere yöneldiğini ifade etti. 

Son, çözellikle son 6 aylık periyotta hemen teslim projelerin satışlarında artışlar yaşandığına dikkat çekti. Son, yeni yapılan ve yapılacak olan projelerde enflasyonun ve faizlerin yüksek olması nedeniyle fiyatlarda önemli oranda artış gerçekleşeceğini belirterek konut almak isteyen tüketicilere henüz zamların yansıtılmadığı avantajlı fiyat ve fırsatları kaçırmamaları için hızlı karar vermelerini tavsiye etti.

Ekim sonuna kadar 0,98 faiz oranıyla ev alabileceğiniz 95 proje!
 


Geri Dön