24 / 04 / 2024

Türkiye'de prefabrik ev satışları patladı!

Türkiye'de prefabrik ev satışları patladı!

Hükümet tarafından verilen prefabrik ev desteğine başvurmak isteyen vatandaşlar başvuru merak ediyor. Hükümet prefabrik ev yapana 40 bin TL'lik yardım sunuyor. Peki başvuru şartları neler?



Ev bakım ve tadilat işlerinin gerçekleşmesi için en uygun zaman yaz mevsimi oluyor. Pandemi sürecinde tam kapanma dönemlerinde de evde kalan kişiler evleriyle daha çok ilgilenme imkanı buldu. Bu vatandaşlar evlerinin bakım ve tadilat sorunlarını halledebildi.  Fakat imkanı bulunmayan vatandaşlar, konutlarının bakım ve tadilat ihtiyaçlarını gerçekleştiremedi.

İşte konutlarının bakım ve tadilat ihtiyaçlarını halledemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hükümet çözüm sunuyor.

Türkiye de prefabrik ev satışları patladı!

40 bin TL yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşanması mümkün olmayacak kadar eski, bakımsız ve sağlıksız konut sahibi dar gelirli vatandaşlara evlerinin inşası bakım onarımı ve konut eşyası için barınma desteği sunuyor.

Betonarme konut inşasında bir haneye verilen azami destek tutarı; 25 bin TL'den 40 bin TL'ye, ev tadilatında ise hane başına azami 15 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkarıldı.

Türkiye de prefabrik ev satışları patladı!

Eşya yardımı 5 bin TL

Ek olarak prefabrik konut inşaatı yardımı dahilinde bir hanenin alabileceği minimum destek miktarı da 20 bin TL'den 30 bin TL'ye yükseltildi. Daha önce 3 bin TL olarak saptanan afet olayları sonrasında yapılan konut eşyası yardımları ise 5 bin TL'ye yükseldi. Bu desteğe; hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin (bu yıl için 2 bin 825 lira) 1/3’ünden (852 lira) düşük durumdaki haneler başvuru yapabiliyor.

Başvurular nereye yapılıyor?

Diğer yandan yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel koşullardan herhangi birini karşılama ve onarımı gerçekleşecek konut ya da konut yapacak arsanın tam hisseli tapusunu bulundurma gibi koşullar da isteniyor. Bu koşullara sahip olan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şubelerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il veya ilçe şubelerine başvuruda bulunabilir.

Evini yenilemek isteyen vatandaşa 40 bin TL yardım! 


Geri Dön