25 / 04 / 2024

Türkiye'den 11 proje dünya mimarlarıyla yarışıyor!

Türkiye'den 11 proje dünya mimarlarıyla yarışıyor!

Barselona'da yapılacak Dünya Mimarlık Festivali'nde Türkiye'den 11 proje finale kaldı. Emre Arolat dört, Suyabatmaz Demirel üç, Tabanlıoğlu ise iki projeyle finalde



Dördüncü kez düzenlenmesine karşın kısa sürede dünya çapındaki en prestijli mimarlık etkinliklerinden biri konumuna gelen Dünya Mimarlık Festivali 'nde Türkiye 'den beş mimarlık ofisinin toplam 11 projesi finale kaldı. Ünlü İngiliz Architectural Review dergisinin 2-4 Kasım tarihlerinde Barselona 'da düzenleyeceği festivalde Emre Arolat Architects dört projeyle finale kalırken Suyabatmaz Demirel Mimarlık üç, Tabanlıoğlu Mimarlık iki, Zoom TPU ve Teğet Mimarlık da birer projeyle dünyaca ünlü mimarlardan oluşan jürinin önüne çıkacak. 59 ülkeden toplam 704 başvuruyla bugüne kadarki en yüksek katılım oranına ulaşan ödül programında, 284 proje finale kalmayı başardı.

Prestijli Ağa Han ödülü sahibi mimar Emre Arolat, Yalova 'daki Raif Dinçkök Kültür Merkezi ve İstanbul 'daki Sancak Camisi 'yle kültür yapıları kategorisinde yarışırken Antakya Oteli 'yle ticari, Bodrum Vicem Konutları 'yla konut yapıları kategorisinde jürinin karşısına çıkacak.

Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel 'in ofisi Suyabatmaz Demirel, konut kategorisinde G Plus Konutları ve Gösku Halat Fabrikası Loft projesiyle; eğitim kategorisinde ise ODTÜ Öğrenci Merkezi çalışmalarıyla finale kaldı.

Murat ve Melkan Gürsel Tabanlıoğlu 'nun ofisi Tabanlıoğlu Mimarlık, Libya 'daki Trablus Kongre Merkezi 'yle kamu yapıları, E5 AVM projesiyle de alışveriş yapıları kategorisinda ödül arayacak.

Hasan çalışlar da jüride

Zoom TPU tarafından tasarlanan Medicalpark Ulus Hastanesi, hem ticari hem de sağlık olmak üzere iki ayrı kategoride yarışırken Teğet Mimarlık 'ın  İzmir  'daki 35. Sokak 'ı konut yapıları kategorisinde yer alıyor.

Türkiye 'den Mimarizm.com ve Yapı dergisinin medya sponsorları arasında yer aldığı Dünya Mimarlık Festivali-WAF 'ın ana eksenini ödül programı oluşturuyor. Üç ana başlıktaki 16 kategoride ödülün dağıtılacağı festivalde Michael Sorkin 'in başkanlık ettiği WAF Süper Jürisi ise ‘yılın binası 'nı seçecek. Jüri üyeleri arasında feçen yılki festivalde Tuz Ambarı yenileme projesiyle ödül kazanan Ergineoğlu&çalışlar 'dan Hasan çalışlar da yer alacak.

Festivalde bu yıl ilk kez ‘halkın seçimi ödülü ' de verilecek. Mimarlığa ilgi duyan herkes bu ödül için ‘http://openbuildings.com/peoples_choice/waf/leaderboard ' adresinden oy kullanabilir. Oylama 28 Ekim tarihine kadar sürecek.
Radikal


Geri Dön