20 / 04 / 2024

Türkiye'den Manhattan’a kültür merkezi ve yurt projesi!

Türkiye'den Manhattan’a kültür merkezi ve yurt projesi!

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi inşa edecek. Proje ile ilgili son durum TÜRKEN’in düzenlediği gecede anlatıldı.



TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi yapıyor. İşte, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Vahap Munyar'ın konu ile ilgili o yazısı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği New York’ta ilk akşam TÜRGEV’in ABD ve İngiltere uzantısı TÜRKEN’in düzenlediği geceye katıldı. Buluşmada, TÜRGEV’in Ensar Vakfı ile ortaklaşa Manhattan’da yapacakları öğrenci yurdu ve kültür merkezi projesinin son durumunu özetleyen sunum izletildi.

Sunum sırasında TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bayraktutar’a sordum:

- Satın aldığınız binanın yıkım işlemi tamamlanmış görünüyor. Temel aşamasına geldiniz mi?

- Evet, yıkım prosedürü beklediğimizden uzun sürdü. Artık temel aşamasındayız. Bundan sonra iş daha hızlı ilerleyebilir.

Kültür merkezi ve yurt için aldıkları eski binaya arsası için 20 milyon dolar ödediklerini anımsattım:

- İnşaata da 20 milyon dolar harcamanız söz konusu olacaktı. Yani, 40 milyon dolara tamamlanacaktı. Maliyette bir değişiklik oldu mu?

İnşaatı üstlenen Amerikalı firma ile sıkı pazarlık yapıldığını aktardı:

- Pazarlık sonucu 3 milyon dolarlık tasarruf sağlamış olduk. İnşaat 20 ayda bitecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buluşmadaki konuşmasında TÜRKEN’e hedef çizdi:

- Temeli atılma noktasında olan binasıyla TÜRKEN, Amerika’da çok daha etkin hale gelecek. Diğer eyaletlerde yapacağı açılımlarla bu süreci hızlandıracak. 


Geri Dön