23 / 04 / 2024

Türkiye'nin her iline teknopark kurulacak!

Türkiye'nin her iline teknopark kurulacak!

Türkiye'yi teknoloji alanında zirveye taşıyacak yatırımların sayısı her geçen gün artıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Çankırı ve Kastamonu ile sayının 81 ile yükseleceğini açıkladı.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'yi teknoloji alanında zirveye taşıyacak yatırımlardan bahsetti. Özlü, Türkiye’deki teknopark sayısının Çankırı Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve TeknoHAB Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile 81’e ulaştığını belirtti.

Teknoparkların 56’sında Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirilirken, 25’inde yapılaşma çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Özlü, teknopark bulunan il sayısının 54’e çıktığını ifade etti. OSB bölgelerinde kurulan teknopark sayısının 21'e ulaştığını belirten Özlü yatırımlar hakında bilgi verdi.

Star Gazetesi'nde yayınlanan habere göre Özlü, “Çankırı Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin gelecek 5 sene, yılda 20-25 milyon lira katma değer sağlaması öngörülüyor. Bölgede belirlenen amaç ve hedeflerin gerçekleştirilmesiyle gelecek 10 yılda da yaklaşık 80 şirket ve 300 civarında nitelikli Ar-Ge personeli, yazılımcı ve araştırmacının faaliyet göstermesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön