19 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak!

Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak!

Projenin tanıtım toplantısı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve gazeteci Tayfun Talipoğlu'n Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak.



Projenin tanıtım toplantısı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun katılımı ile yapıldı. Toplantıda konuşan Talipoğlu, "Eskişehir benim sevdam" dedi.

Meclis Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediyede kendileri ile birlikte yönetim değiştikten sonra daha çok kültür ve sosyal alanlarda atak yapma gayretinde olduklarını vurgulayarak "Bunun içinde müze ayrı bir önem tutuyor. Daha önce ağaç, lületaşı ve cam sanatları ile ilgili çalışmalar yaptık. Sevgili Tayfun Talipoğlu ile birlikte Eskişehir'e bir daktilo müzesi kazandırıyoruz. Talipoğlu elindeki 100 civarındaki daktiloyu belediyemize verdi. Bu sayıyı daha da yükselteceğiz" dedi. Müze için uygun bir yer ayırdıklarını söyleyen Kurt, "Çalışmaları başlatıyoruz. Eskişehir basınından da daktilocular dediğimiz arkadaşlardan da katkılarını bekliyoruz. Güzel bir eser kazandıracağız" diye konuştu.

Bilgisayara yeni geçtim

Projenin öncüsü Tayfun Talipoğlu ise Bam Teli programını yaparken çok yol yaptığını ve çok hobi edindiğini ifade ederek "Daktilo da bunlardan bir tanesi. Ben daha bilgisayara yeni geçtim, daktilodan çok zor koptum. Ben normalde koleksiyon için yaptım, müze için değildi ama düşündüm ki bu koleksiyon bir kuşak sonra yok olacak. O yüzden gelecek kuşaklara bu geleneği aktarmak adına bu kararı verdik. Bilgisayarların ruhu yok ama daktilonun bir ruhu var" ifadelerini kullandı. Kurt'un böyle bir teklifle gelmesinin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Talipoğlu, "Odunpazarı Belediyesi dünyaya hitap eden işler yapıyor. Zaten burada güzel müzelerimiz var ama bu daktilo müzesinde anılarımızı yaşatalım. Müzenin içerisinde Eskişehir'e ait daktilolar olacak. Eski gazeteciler, belediye başkanları gibi isimlerin daktiloları ile hem kent hafızası yaşayacak hem de aidiyet duygusu olacak. Daktilo bir sevgidir, sevdadır. Her daktilo sahibi, üzerine o daktiloda yazdığı bir yazıyı veya şiiri koyabilir. Herkesin çorbada tuzu olsun, birlikte yapalım. Ben burada güzel işler yapınca hemen siyaset akla geliyor. Hayır ben buradan aday olmayacağım. Eskişehir benim sevdam, Odunpazarı benim sevdam" dedi.


Anadolu Gazetesi




Geri Dön