25 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk ekolojik stadı yükseliyor!

Türkiye'nin ilk ekolojik stadı yükseliyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı işbirliğinde Sivas'ta yapımına başlanan Türkiye'nin ilk ekolojik stadında gelecek ay çatı kaplaması ve cephe konstrüksiyon imalatına başlanacağı bildirildi.



Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Salim Kılıç, 18 Haziran 2012'de ihalesi yapüan, kendi enerjisinin bir bölümünü üretecek, yağmur ve kar sularını depolayacak, ısıtma sistemli ve 25 bin seyirci kapasiteli Türkiye'nin ilk ekolojik stadının temelinin 25 Mayıs 2013'te atıldığını anımsattı. 


Sivas 4 Eylül Stadı inşaatının iklim koşulları gereği beklenen sürede tamamlanamadığını belirten Kılıç, "İnşaat, iklim elverdiği sürece hızlı bir şekilde devam ediyor fakat resmi süre olarak ekim ayının sonlandırılabilmesi gereken stadyum, 2015-2016 sezonunda kullandır duruma gelir" dedi. 


Çatı kaplama başlayacak Yüklenici firmanın proje müdürü Fikret Kahraman ise stadın betonarme imalatının yüzde 85'lik kısmının bittiğini, eylülde betonarmenin tamamen bitmesini hedeflediklerini söyledi. Kahraman, "Prefabrik tribün imalatlarımız yüzde 70 civarında bitti. İnşallah ekim ayında tamamlanmış olacak. Çelik imalatımızın yüzde 45'lik kısmı bitti. Önümüzdeki ay çatı kaplaması ve cephe konstrüksiyon imalatına başlayacağız. Mekanik, elektronik ve kalan diğer ince işler de devam ediyor" dedi. Çatının tamamen kapanmasından sonra koltukların yerleştirileceğini, baharda da çim ekiminin ve çevre düzenlemesinin tamamlanacağını belirtti. 


Dünya 


Geri Dön