29 / 03 / 2024

Türkiye'nin mega projelere hız kesmeden devam edecek!

Türkiye'nin mega projelere hız kesmeden devam edecek!

Türkiye’yi sıçratacak mega projeler, sandıktan çıkan istikrarla hız kazanacak. 100 milyar doları aşan mega projeler Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacak.



AK Parti’nin tek başına iktidara gelişiyle yeniden istikrara kavuşan Türkiye, mega projelere hız kesmeden devam edecek.


Ulaştırma, savunma sanayi, enerji, teknoloji ve milli ürün alanında hayata geçirilen dev projeler ile Türkiye, 2023 hedeflerine daha hızlı koşacak. Halkın istikrara oy vermesiyle İstanbul Finans Merkezi (İFM) Projesi, Avrasya Tüneli, Akkuyu Nükleer Santrali, TANAP Projesi, Türk Akımı, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hatları, Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Yerli Otomobil, Milli Bölgesel Yolcu Uçağı gibi Türkiye’yi dünyanın zirvesine taşıyacak dev projelere ilişkin çalışmalar kısa sürede tamamlanacak. Dev projelerin toplam yatırımı ise 100 milyar doları aşıyor.


DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI GELİYOR

150 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havalimanı olacak olan 3. Havalimanı projesinde inşaat sürüyor. Projenin ilk etabı 29 Ekim 2017’de tamamlanacak.


KANAL İSTANBUL YILSONU BAŞLIYOR

Çılgın proje Kanal İstanbul’da inşaatın yılsonuna kadar başlaması öngörülüyor. 15 bin kişilik istihdamın oluşacağı proje 50 milyar dolarlık yatırımla hayata geçecek.


TANAP’TA İLK GAZ 2018’DE AKACAK

Türkiye’yi enerji koridoru haline getirecek olan TANAP’ta ilk gaz akışının 2018 yılında başlaması bekleniyor. Projenin maliyeti 45 milyar doları bulacak.


YERLİ OTOMOBİL 2020’DE YOLLARDA

2019 yılında seri üretime geçmesi beklenen yerli otomobil 2020’de yollarda olacak. Yerli otomobilin fikri mülkiyet hakları için 40 milyon Euro ödendi.


DÜNYANIN EN UZUN KÖPRÜSÜ ÇANAKKALE’YE

Lapseki-Gelibolu arasında planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsünün ihalesine çıkılacak. Köprü, toplam 3.623 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.


SAVUNMADA MİLLİ ADIMLAR

Savunma sanayiinde de millileştirme hedefleri hızla devam ediyor. ALTAY tankı ve ATAK helikopterinin 2018’de Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi öngörülüyor.


3 AY İÇİNDE YENİ UYDU HATTI

Türksat 5A ve 5B uyduları içinse 3 ay içinde ihaleye çıkılması planlanıyor. Türkiye’nin ilk yerli uydusu Türksat 6A ile ilgili çalışmalara da hız verildi.


ANKARA-İSTANBUL’A YENİ YHT HATTI

İstanbul-Ankara arasını 1.5 saate düşürecek yeni bir Süper Yüksek Hızlı Tren Hattı devreye alınacak. 2-3 yıl içerinde 15 şehre daha YHT hatlarının çalışması bekleniyor.


FİNANS MERKEZİ YÜKSELİYOR

İstanbul Finans Merkezi (İFM) Projesi’nin 2017 yılında tamamlanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin hayata geçirilmesi halinde toplamda 150 bin kişilik istihdam sağlanarak yıllık 20 milyar Euro gelir elde edilebileceği hesaplanıyor.


3. NÜKLEER İĞNEADA’YA

Türkiye’nin ilk nükleer enerji projesi olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımına devam edilecek. Sinop’ta yapılacak ikinci nükleer santrali için proje şirketi çalışmaları sürdürülecek. 3. santralin İğneada’ya yapılması planlanıyor.


İSTANBUL TRAFİĞİNE HAVADAN ÇÖZÜM

İstanbul’da toplu taşımaya Havaray desteği geliyor. Kısa mesafe olarak 8 ayrı hatta düşünülen sistem, mevcut trafiği ve yolları etkilemeden havadan sefer yapacak.


Star 


Geri Dön