29 / 03 / 2024

Türkiye'nin mega projeleri Mayıs'ta Ankara'da buluşacak!

Türkiye'nin mega projeleri Mayıs'ta Ankara'da buluşacak!

Dünyadaki değişim ve gelişmelerin çok yakından takibi ve uygulamalardan edinilen deneyimler sonucunda dünyanın merakla beklediği, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek mega projeler bu kapsamda organize edilen II. Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda bir araya gelecek…



2016 yılında ilk kez düzenlenen ve birçok yeni iş birliğine ev sahipliği yapan I. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı mega projelerin startını verdi. Mayıs ayında kapılarını ikinci kez açacak olan II. Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı Uluslararası ilgili sektörleri “Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” mottosu ile buluşturmaya hazırlanıyor.

MEGA PROJELER KAHRAMANLARINI ÇAĞIRIYOR

Mega projelerin mali büyüklüğü ile 130 ülkenin milli gelirini geride bırakan Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçirilen ulaştırma projelerine yenilerinin ekleneceğini belirten MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Tümer: “ Dünyanın en büyük mühendislik projeleri arasında yer alan Avrasya Tüneli ile 160 milyon liralık yakıt kazanımı olacak, en ileri tasarım, teknoloji ve mühendislik uygulamalarının ürünü olan tünel, deprem ve tsunami risklerinden etkilenmeyecek yapıda inşa edildi. Projede, sadece bu çalışma için özel dizayn edilmiş 13,7 metre çapında dünyanın en geniş 6. tünel açma makinası kullanıldı. Bu makina kazı çalışması esnasında uyguladığı 11 barlık basınç ile alanında dünya ikincisi konumunda. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Çanakkale Köprüsü gibi mega projeler 2017 yılında yatırım rekoru kırmaya devam edecektir. Bu projeler ülkemizin gelişmişlik düzeyini üst sıralara çıkararak yeni mega projelere ilham verecek.” dedi.


Geri Dön