29 / 03 / 2024

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.



Reuters haber ajansına konuşan 4 Türk kaynak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bahsettiği swap anlaşmaları hakkında bilgi paylaştı.

Sputniknews'de yer alan habere göre;  Türkiye'nin para takası anlaşmasını imzalamak için diğer ülkelerle görüşmelerini hızlandırdığını ifade eden kaynaklar, varılacak ilk anlaşmanın muhtemelen Azerbaycan ile olacağını belirtti.

Türkiye nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

İsmi açıklanmayan kaynaklar Malezya, Güney Kore, Rusya, İngiltere ve Asya'daki diğer ülkelerle görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, üst düzey bir kaynak, Ankara'nın Doha ile geçen yıl üçe katlanan ve 15 milyar dolara ulaşan mevcut anlaşmayı daha da genişletebileceğini söyledi.

 Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği yetkilileriyle bir araya geldiği toplantıda, swap anlaşması için dört ülkenin merkez bankalarıyla görüşmelerin sürdüğünü ve iki ülke ile önemli bir noktaya gelindiğini söyledi.

Merkez Bankası: Çin ile swap kapsamında ilk yuan kullanımı gerçekleşti!

Swap görüşmeleri birçok ülkeyle sürdürülüyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön