28 / 03 / 2024

Türkler, Uganda'nın Casubi bölgesinde cami restore ediyor!

Türkler, Uganda'nın Casubi bölgesinde cami restore ediyor!

Uganda Kralı I. Mutessanın 1844 yılında yaptırdığı cami Türk hayırseverler tarafından restore dilerek yeniden ibadete açılacak. Caminin yanında bir de okul inşaatı gerçekleştiriliyor...



 

İmam Hatip Nsimbi Ali Rajap, İslam dininin Ugandaya 1840 yılında geldiğini, bunun üzerine Uganda Kralı I. Mutessanın Casubi bölgesine 1844 yılında küçük bir cami inşa ettirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Uganda Kralı I. Mutessa İslam dinini seçerek Casubi bölgesine küçük bir cami yaptırdı. Ancak bu cami zamanla tahrip edilerek kullanılmaz hale geldi. Bunun üzerine bazı Türk hayırseverler buranın restorasyon masraflarını üstlenerek onarımını yaptırmaya başladı. Restorasyon çalışmalarının en kısa sürede bitirilerek caminin yeniden ibadete açılmasını bekliyoruz. Türklerin bizlere yaptığı her türlü yardımdan ve destekten dolayı çok mutluyuz. Türklere teşekkür ediyorum."

Rajap, Kral I. Mutessanın okumuş olduğu el yazması Kur-anı Kerimi de muhafaza ettiklerini ifade ederek, "Kral I. Mutessanın ölümünün ardından yerine gelen prens ve prensler de Kral Mutessayı takip etti ve Ugandadaki Müslümanların sayısında her geçen gün bir artış oldu" dedi.

Öte yandan, cami yanına da bir derslik okul inşa ettiklerini sözlerine ekleyen Rajap, "Çocuklara bu okulda verilen eğitimin yanında Kur-anı Kerimi de öğretiyoruz. Okulumuzda 15 öğretmen görev yapıyor" diye konuştu.

AA

 


Geri Dön