29 / 03 / 2024

Turkmall ile Multi Corporation yollarını ayırıyor

Turkmall ile Multi Corporation yollarını ayırıyor

Türkiye'ye Turkmall ile yaptığı ortaklıkla giren Multi Corporation işbirliğini sonlandırma kararı aldı



Hollanda merkezli Multi Corporation ile Türkiye'de inşaat alanında faaliyet gösteren Turkmall'un birleşiminden doğan MultiTurkmall'da ortaklık sona eriyor. Türkiye'de Forum ismiyle zincir alışveriş merkezi inşa eden ikili operasyonlarını ayrı yürütme kararı aldı.

AARONSON GELİYOR
Henüz hisse devri gerçekleşmese de iki firma, alışverişe merkezlerinin yapıldığı arsalarla ilgili sorunlar ve yapılan yatırımlara aktarılan rakamların artması yüzünden prensipte ayrılmaya karar verdi. Turkmall'ın ortaklarından olan MultiTurkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, "Henüz hisse devri söz konusu değil ama hisseleri satın alma yönünde gelirlerse kapımız açık" yorumunu yaptı. Multi Corporation'un başına Türkiye operasyonunu yönetmek için gelecek isim şimdiden belirlendi: Amerikalı inşaat ve emlak uzmanı Glenn Aaronson. Perakende kulislerinde Levent Eyüboğlu'nun Turkmall olarak hem yurtiçinde hem de yurtdışında konut, alışveriş merkezi ve ofis projelerine devam edeceği belirtiliyor. Multi ile sermaye konusunda sorun yaşamazken ayrılık sonrası tek başına projelere girmekte sermaye konusunda sıkıntı yaşayan Turkmall'un ortaklarından Eyüboğlu, ilk projesini Aziz Torun ile Samsun'da hayata geçiriyor.

Altı adet Forum için 4.3 milyar euro yatırım

TÜRKİYE'DE Forum ismiyle zincir alışveriş merkezi inşa eden MultiTurkmall en son 17 Kasım'da Forum İstanbul'un açılışını yapmıştı. Şu ana kadar altı Forum açan MultiTurkmall bu AVM'ler için toplam 4.3 milyar euro yatırım yaptı. 25 bin kişiye istihdam sağladı. Şirketin inşaat ve geliştirme aşamasında 16 projesi daha bulunuyor.
Pınar Çelik/Sabah


Geri Dön