20 / 04 / 2024

Turkmall'un gündeminde iki ülke var!

Turkmall'un gündeminde iki ülke var!

Kısa bir süre önce İstanbul Maslak'ta Uniq İstanbul projesini açan ve 2016'ya kadar yurtiçinde dokuz AVM projesine 700 milyon Euro civarında yatırını yapmaya hazırlanan Turkmall, bir taraftan da yurtdışında fırsatları kovalıyor.




Kısa bir süre önce İstanbul Maslak'ta Uniq İstanbul projesini açan ve 20l6'ya kadar yurtiçinde dokuz AVM projesine 700 milyon Euro civarında yatırını yapmaya hazırlanan Turkmall, bir taraftan da yurtdışında fırsatları kovalıyor. Halihazırda Kazakistan'da bir AVM projesi üzerinde çalışan şirketin gündeminde iki yeni pazar var. Bunlardan biri Tacikistan diğeri ise Orta Afrika ülkesi Kongo. 


Tacikistan'da anlaşmayı imzalayan ve finansman için görüşmeler yürüttüklerini söyleyen Turkmall Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, "Proje için finansman arayışlarımız sürüyor. Tacikistan'da İstanbul Maslak'ta açtığımız konser, müzikal, sergi, kongre, alışveriş ve yeme-içme gibi pek çok aktiviteyi barındıran Uniq İstanbul gibi bir projeye de yer vermeyi planlıyoruz" diyor. Kongo'dan yetkililerle görüştüklerini de söyleyen Eyüboğlu, "Afrika'da nüfus çok yüksek, potansiyel var ancak finansman olanakları sınırlı. Burası için de görüşmelerimiz ve çalışmalarımız sürüyor" diye konuşuyor. 


Eski kurduğu ortaklıklar ve hizmet verdiği projeler dahil Türkiye genelinde bugüne kadar toplam 25 alışveriş merkezinin açılışında aktif rol alan Turkmall, yurtiçinde son dönemde Manisa, Yozgat, Van, Sivas ve Kocaeli gibi Anadolu şehirlerine odaklanıyor. 


Ekonomist


Geri Dön