26 / 04 / 2024

TÜROFED ile SunExpress arasında anlaşma imzalandı!

TÜROFED ile SunExpress arasında anlaşma imzalandı!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile SunExpress Havayolları arasında işbirliği protokolü imzalandı. TÜROFED Başkanı Ayık: "Bu, karşılıklı bir işbirliğidir, amaç Türk turizmini büyütmek ve geliştirmektir" dedi...




Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile SunExpress Havayolları arasında işbirliği protokolü imzalandı.


SunExpress'in Antalya'daki merkezinde düzenlenen törende protokole TÜROFED adına Genel Başkan Osman Ayık, SunExpres adına da Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say imza attı.


İmza töreninde konuşan Ayık, SunExpress'in Avrupa'dan yolcu taşıyan bir havayolu şirketi olarak Türk turizminin lokomotif kurumlardan biri olduğunu söyledi.


İşbirliği protokolü ile TÜROFED'in elindeki bir takım ürünleri SunExpress'e sunacaklarını, organizasyonlarda konaklama imkanlarını sağlayacaklarını, TÜROFED'in de takım seyahatlerinde SunExpress'ten faydalanacaklarını kaydetti. Ayık, "Bu, karşılıklı bir işbirliğidir. Amaç Türk turizmini büyütmek ve geliştirmektir" dedi.


Say da işbirliği ile TÜROFED'in ulaşım, TÜROFED'in de şirketin konaklama sponsorluğunu gerçekleştireceğini, ayrıca her türlü reklam ve turizm tanıtma eylemlerinde iki kurumun birlikte hareket edeceğini bildirdi.


- Gazipaşa uçuşları başladı


SunExpress'in dün itibarıyla Gazipaşa Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini açıklayan Say, "Frankfurt'tan ilk misafirlerimizi getirdik" diye konuştu.


Say, gelişen turizme paralel olarak gelecek sene için hem Antalya hem de İzmir'de frekans artışı düşündüklerini vurguladı.


Say, "Son dönemde yaşanan gerginliklerden dolayı Almanya'dan Mısır'a uçuşlarda bir miktar düşüş gerçekleşti. Mısır'dan Antalya'ya bir kayma oldu" dedi.


Antalya'nın artık dünya turizminde klasikleşmiş bir destinasyon olduğunu, Türkiye'nin çevresinde yaşanan olumsuzlukların turizmi etkilemediğini ifade eden Hacı Say, "1990'larda Irak nedeniyle Türkiye turizmi çok fazla etkilenmişti. Bugün Suriye, İran sürekli dünya medyasında ama bugüne kadar Suriye nedeniyle tatilini iptal eden bir kişi bile duymadım" değerlendirmesinde bulundu.


Ayık da Türkiye'nin artık dünyanın en önemli destinasyonlarından biri haline geldiğini, 2023 yılındaki 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri hedefinin çok daha erken yakalanabileceğini dile getirdi.


Turizm yatırımlarının artık sadece kıyılara yapılmadığını, Anadolu'nun çok farklı yerlerine uluslararası otel zincirleri tarafından oteller yapılmaya başladığını anlatan Ayık, önümüzdeki birkaç yıl içinde Türkiye'nin her şehrinde 5 yıldızlı ve uluslararası standartlarda turizm tesislerinin olacağını söyledi.


AA


Geri Dön