23 / 04 / 2024

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında 6 milyar dolar değerinde olan kritik F-16 anlaşması ile ilgili ABD lideri Joe Biden'dan açıklamalar geldi. 



ABD lideri Joe Biden, Ankara'nın NATO'nun genişlemesine muhalefetini bırakma kararının ardından iki liderin bir araya gelmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'nin hava kuvvetlerini modernize etmek için F-16 jetlerinin satışını desteklediğini söylediğini söyledi.

Perşembe günü Madrid'de düzenlenen NATO zirvesinin bitiminde Biden, "Onlara F-16 jetlerini satmalı ve bu jetleri de modernize etmeliyiz" dedi. "Bunu yapmamak bizim çıkarımıza değil." dedi. 

Biden Çarşamba günü, bu hafta başlarında İsveç ve Finlandiya'nın Batı askeri ittifakına katılmasını artık engellemediğini açıklayan Erdoğan ile bir araya geldi. Bu hamle NATO'yu doğu cephesini Rusya ile güçlendirmeye bir adım daha yaklaştırdı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön