18 / 04 / 2024

TUYUP kapsamında Bursa'daki turizmciler bilgilendirildi!

TUYUP kapsamında Bursa'daki turizmciler bilgilendirildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği 'nin desteklediği ile Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP) kapsamında Bursalı turizmciler bilgilendirildi.



Turizm sektöründe eğitimin kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmek içim kolları sıvayan Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği'nin desteklediği Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP) kapsamında Bursalı turizmciler bilgilendirildi. Ülkenin 2023 turizm hedefleri kapsamındaki 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefi doğrultusunda hayata geçirilen TUYUP Projesi ile sektörün eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine destek verilmesi hedefleniyor. 


BURSA DUYARLI 

Eğitimler hakkında bilgi veren TUYUP Proje Uzmanı Murat Çağatay, "81 ilde 180 bin saat 6 bin sektörü eğitimine yönelik çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda il il geziyoruz. 2016 Temmuz ayında sona erecek 30 aylık bir proje bu. Sektör çalışanlarının eğitilmesi çok önemli. Şöyle ki; eğer çalışanınız kaliteli yani 5 yıldızlı değilse siz de 5 yıldızlı bir otel olamazsınız. Ayrıca Türkiye'deki otelleri yeşil yıldız belgesine teşvik ediyoruz. 

Çevreye duyarlı tesisler, doğal kaynakların etkin kullanılması gibi çalışmalar artık dünyada ön plana çıkıyor" dedi. 

Bursa Hakimiyet/Fatmagül EREL 


Geri Dön