19 / 04 / 2024

Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti!

Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riski için kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanmak üzere rezerv alanı ilan edilen Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti. 



Tuzla Tepeören Mahallesi sınırları içerisinde hazineye ait 73 bin 587 metrekarelik arazinin imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından güncellenerek askıya çıkarıldı. Plan açıklama raporunda, parsellerin Kuzey Marmara Otoyolu Akfırat-Tepeören Geçişi'nden etkilenmekte iken güncellenen uygulama projenin sonrasında 2015'te kesinleşen imar planlarının söz konusu parseller yönünden uygulama kabiliyeti olmadığı bu nedenle plan değişikliğinin gerek olduğu ifade edildi.

Nisan'da rezerv yapı alanı olarak ilan edilmişti 

Rapora göre söz konusu parseller,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dönüşüm uygulamalarında kullanılmak için Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında 2 Nisan 2021 tarihinde “rezerv yapı alanı” ilan edildi. Şu an boş bir halde olan ve bakanlığın kentsel dönüşüm projeleri dahilinde yeni konut inşa edilecek alan olarak belirlediği parseller 2015 tarihli mevcut planlarda “Sosyal ve  Kültürel Eğitim Tesisi” fonksiyonundaydı. 

Tuzla Tepeören Mahallesi nin imar planları değişti!

ÖZEL OKUL, AVM, İŞ MERKEZİ

Bakanlık gerçekleştirdiği plan değişikliği ile rezerv yapı alanı ilan ettiği parsellere, “ticaret,  özel eğitim, belediye hizmet alanı,  park ve yol” fonksiyonu tanımını yaptı. Ticaret alanında emsal 0.40, yükseklik 3 kat oldu. Özel eğitim ve belediye hizmet alanında da aynı emsal geçerli olacak. Plan değişikliği ile 73 bin 585 metrekarelik arazinin; 25 bin 236 metrekaresine özel eğitim tesisi, 16 bin metrekaresine ticari birimler, 3 bin 600 metrekaresine de belediye hizmet tesisi yapılacak. Park için 15 bin 851 metrekare, yol için 13 bin metrekare ayrıldı. Ticaret alanı fonksiyonu verilen bölüme iş merkezi, AVM ofis, büro, banka ve finans kurumları, özel sağlık tesisi inşa edilebilecek.


 


Geri Dön