19 / 04 / 2024

Tuzla'da icradan 450 bin TL'ye satılık arsa!

Tuzla'da icradan 450 bin TL'ye satılık arsa!

Tuzla İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Köyü, 235EHIVa Pafta, 4386 ada, 8 parselde yer alan 156 metrekare arsa vasıflı taşınmazı satışa sunuyor. Taşınmazın tahmini değeri 450 bin TL



Tuzla İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

TAşžINMAZ AçIK ARTTIRMA İLANI TUZLA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya No: 2006/ 2355 Tal.
 
Bir borçtan dolayı hacizli / ipotekli olan ve aşağıda tapu kaydı, cinsi, imar durumu, önemli özellikleri ve muhammen bedelli belirtilen taşınmazın açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir.

Satış ilanı, ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste, tebligat yapılamaması veya adresleri bildirmeyenler için de işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

TAPU KAYDI: Tuzla ilçesi Aydınlı köyü, 235EHIVa Pafta, 4386 ada, 8 parselde kayıtlı, ana taşınmaz cinsi arsa vasfında olan, 156.00 m2 alanındaki taşınmazın tamamı.

İMAR DURUMU: Tuzla Belediyesi İmar ve şžehircilik Müdürlüğünün 19/12/2006 tarih 7298 sayılı yazısında; satışa konu taşınmazın, 03/12/2004 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli şžifa Mahallesi Uygulama imar Planında B-3 E:0.75japılanma şartlarında konut alanında kaldığı belirtilmektedir.

TAşžINMAZIN NİTELİÄžİ VE HALİ HAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmaz; İstanbul ili Tuzla ilçesi şžifa mahallesi, inönü Cad. Yurt sokak no:6 adresinde olup, şžifa Mahalesinde E-5 Karayolunun kuzeyinde şžekerpınar caddesinin doğusunda, şžekerpınar Gişeleri E-5 TEM bağlantı yolunun batısında, E-5 Karayoluna yaklaşık 250 m mesafededir. Taşınmazın yakın çevresinde şžifa Mahalle Muhtarlığı, Knor hazır çorba fabrikası ve Arçelik tesisleri bulunmaktadır. Satışa konu 4386 ada 8 parsel tapu kayıtlarında her ne kadar arsa vasıflı olarak görülmekte ise de; parsel üzerinde zemin + 4 normal katlı betonarme karkas bir bina mevcuttur. Binanın her katında kullanılmakta olan bir konut bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde toplam olarak 530,00m2 kullanım alanlı yapı mevcut olup tüm alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır.

MUHAMMEN DEĞERİ: 450.000,00 TL (Dörtyüzellibin Türk Lirası)

SATİşž şžARTLARI:

1- Satış 22/02/2011 tarihinde, saat: 14:00 dan 14: 15'a kadar Tuzla İcra Müdürlüğünde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetinin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 04/03/2011 tarihinde aynı yer ve saatlerde 2. arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacakları toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa sat.ş talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi(TL) veya milli bir
bankanın bu miktarı havi(kesin ve süresiz dosya numarası yazılarak) teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. % 18 KDV, damga vergisi, tapu alım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tellaliye ücreti ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin* bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususi, ile faiz ve masrafa dahil olan iddialarının dayanağı belgeleri ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazjmdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile, sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- ihaleye katılıpta daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri, teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan, diğer zararlardan ve temerrüt faizinden muteselsilen mesuldürler, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak ve varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname,ilan tarihinden itibaren herkesin görmesi için dairede açık olup, masrafı verildiğinde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda numarası yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İc,lf.K.126)
(*)ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
(*)Teblig yapılamayan ilgililere İİK.nun 126 ve 127.mad.göre ilanen tebliğ olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön