26 / 04 / 2024

Tuzla’da yeni açılacak üniversiteler!

Tuzla’da yeni açılacak üniversiteler!

Eski balıkçı köyü Tuzla, üniversite şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Yakın zamanda açılması planlanan 6 üniversite bulunuyor. İşte tüm detayları ile Tuzla’da yeni açılacak üniversiteler…




Tuzla’da yeni açılacak üniversiteler!


Tuzla öğrenci şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Eğitimin devam ettiği Sabancı, Okan Üniversiteleri ve İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin yanı sıra yakın zamanda tamamlanması planlanan üniversitelerle bölge önemli bir eğitim merkezi olacak. Eski balıkçı köyü Tuzla’da yeni açılacak üniversitelerle bölgedeki öğrenci nüfusunun 100 bini bulması öngörülüyor. Yeni üniversitelerin merkezi olan Tuzla’da planlanan 6 yeni üniversite bulunuyor. İşte tüm detayları ile Tuzla’da yeni açılacak üniversiteler….



Akfırat’a “Medeniyet” geliyor

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin Tuzla Akfırat’ta bir kampüs projesi bulunuyor. Planlanan projesinin arsası hazineye ait. Tapu henüz üniversiteye geçmediği için projeye başlanamıyor. Tapular alındıktan sonra İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tuzla kampüsünün inşaat çalışmaları da başlayacak. 


Aydınlı’ya Ticaret Üniversitesi

Tuzla’ya açılması planlanan bir diğer üniversite de İstanbul Ticaret Üniversitesi. Aydınlı-Ahmet Yesevi Mahallesi sınırlarında konumlanacak olan üniversitenin şu anda planları yapılıyor. 


Tepeören’e 2 yeni üniversite

Tuzla Tepeören’e 2 yeni üniversite geliyor. Bunlardan birincisi NP Üniversitesi, diğeri ise diğeri ise İsmail Kurt Üniversitesi. Her 2 üniversite projesinin de planları yapılıyor. 



Süleymanşah ve Piri Reis eğitime başladı

Tuzla’da bu yıl 2 yeni üniversite eğitime başladı. Tuzla Orhanlı’da 110 dönüm alan üzerinde yükselen Süleymanşah Üniversitesi Tuzla Leyla Dumankaya Kampüsü geçtiğimiz Aralık ayında öğrenci kabul etmeye başladı. 


Tuzla’da yeni açılan üniversitelerden bir diğeri de Piri Reis Tuzla kampüsü. Tuzla’da Postana Mahallesi, Manastır Yolu üzerinde konumlanan Piri Reis Tuzla Kampüsü yaklaşık 2 ay önce kapılarını açtı. 




Geri Dön