27 / 04 / 2024

TVF'den naklen inşaat uygulaması

TVF'den naklen inşaat uygulaması

Ankara Beştepe'de yapılacak Voleybol Kampüsü'nün inşaatı çalışmaları, her hafta yenilenen fotoğraflarla TVF'nin internet sitesinden takip edilebiliyor.



6 bin 500 kişilik spor salonu ile voleybol lisesinden oluşan kampüsün inşaatındaki gelişmeler, ilgilenenler tarafından TVF'nin resmi internet sitesinden izlenebiliyor. Federasyon, her hafta inşaat alanındaki gelişmeleri
yansıtacak şekilde çekilen fotoğraflar yayınlayarak konunun herkes tarafından takip edilebilmesi için olanak sağlıyor.



Voleybol Kampüsü'nde yer alan spor kompleksinde 6 bin 500 kişilik bir spor salonu, salonun altında performans ölçüm laboratuvarları ve sporcu sağlığı merkezi yer alacak. TVF için yapılacak ofisler de bu salon bünyesinde bulunacak.



Büyük salonun yanında 800 seyirci kapasiteli, Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV) yönetmeliklerine uygun bir ısınma salonu inşa edilecek.



Bu salon gerektiği zamanlarda iki ayrı ısınma salonu haline getirilecek. Yer altına yapılacak olan bu salonun üzerine de plaj voleybolu alanı yapılacak.



300 günde tamamlanacağı belirtilen kampüsün diğer bölümünü oluşturan Spor Lisesi'nde ise 16 derslik, yemekhane ve öğrenci yatakhaneleri bulunacak. Lisenin 540 günde tamamlanması bekleniyor.



Yatakhanedeki odalar üçer kişi alacak ve her öğrencinin masası, dolabı ayrı olacak. Ayrıca her 12 öğrenci için bir yaşam alanı düzenlenecek. Bu alanlarda sohbet bölümleri, televizyon izlenebilecek oturma grupları, duşlar ve
tuvaletler yer alacak.



Bu arada kampüsün resmi temel atma töreni, 8 Nisan Çarşamba günü saat 11.00'de devlet protokolünün de katılımıyla yapılacak.


Geri Dön