19 / 03 / 2024

Uçarlar Yapı'ya dolandırıcılık suçlaması!

Uçarlar Yapı'ya dolandırıcılık suçlaması!

Oyuncu Temmuz Karikutal, geçen yıl daire aldığı Uçarlar Yapı hakkında ‘dolandırıcılık’ suçlaması ile suç duyurusunda bulundu...



Arka Sıradakiler dizisinde Yadigâr karakterini canlandıran Temmuz Karikutal, geçen yıl daire aldığı müteahhit hakkında dolandırıcılık suçlaması ile suç duyurusunda bulundu. 

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 32 yaşındaki Temmuz Karikutal, Uçarlar Yapı'nın Esenyurt'taki projesinden 2017 yılının Temmuz ayında 160 bin TL bedelle 1+1 daire satın aldı. Projenin kaba inşaatının yüzde 90!ı tamamlanmıştı. Karikutal sözleşmesini imzaladıktan iki gün sonra ödemesini banka yolu ile yaptı.

6 ay sonra teslim edilecekti

Sözleşmeye göre 1+1 dairenin teslimi Ocak 2018'de yapılacaktı. Ancak teslimat yapılmadı.Daire sahipleri, projede bir ilerleme olmadığını görünce harekete geçti. Aralarında, memur, emekli ve sanatçıların da olduğu çok sayıda kişi şirket yetkililerine ulaşmaya çalıştı.

Savcılığa başvurdular

Teslim tarihinin üzerinden aylar geçmesine rağmen bir gelişme olmadı. Temmuz Karikutal’ın yanı sıra çok sayıda kişi, Uçarlar Yapı ve şirket sahibi Metin Uçar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Aynı daire başka kişiye de satılmış

Temmuz Karikutal, Beylikdüzü Polis Merkezi Amirliğine de şikayetçi sıfatı ile ifade veri. Karikutal, dairesini alamadığı gibi, talep etmesine karşın parasını da alamadığını iddia etti. Karikutal, kendisine satılan dairenin, S. M. isimli başka bir kişiye de satıldığını öne sürdü. Karikutal, aynı dairenin satışına ilişkin iki ayrı sözleşmeyi de savcılık başvurusunun ekine koydu

İnşaatta da ilerleme yok

Temmuz Karikutal konuya ilişkin açıklama yaptı. Karikutal açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Uçarlar Yapı'dan aldığım daire için, 2018 Ocak ayında yaşam başlıyor vaadinde bulunuldu. 2018 Ocak ayı olduğunda inşaatta hiçbir gelişme olmayınca müteahhit Metin Uçar ile görüştüm, bazı problemler olduğunu belirterek sürekli farklı tarihler verdi. Verdiği tarihlerin hiçbirinde sorunu gidermedi. Şu an Eylül ayındayız ve inşaatta hiçbir ilerleme yok. Aynı zamanda birçok daire 2-3 kişiye birden satılmış. Bu yüzden hiçbir ilerleme sağlanamıyor. Herkesin elinde müteahhit Metin Uçar'ın imzasının bulunduğu, Uçarlar Yapı'ya ait aynı sözleşmeler var. Benim satın aldığım daire de, benimle birlikte başka birine de satılmış. Elimde benimle aynı daireyi alan kişinin de sözleşmesi var"

Uçarlar Yapı ya dolandırıcılık suçlaması!

Kimseyi dolandırmadık

Hakkındaki suçalamaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Uçar Yapı'nın sahibi Metin Uçar şu açıklamayı yaptı; "Piyasa koşulları ortada... Proje yüzde 90-95 seviyesine gelmiş. Şimdiye kadar 33 milyon TL harcamışız. Başka bir firma nedeni ile sıkıntıya düştük ve sıkıntılar yaşıyoruz. Aynı dairenin farklı kişilere satışı söz konusu değil. Öyle bir şey varsa da düzeltilir. Ortada bir mağdur varsa o da benim. Yıl sonuna kadar teslimatları yapmayı planlıyoruz."

 


Geri Dön