24 / 04 / 2024

Üçüncü köprü güzergahı!

Üçüncü köprü güzergahı!

İstanbul'da yapılmasına karar verilen "Üçüncü köprü" nereden geçecek? Üçüncü köprü güzergahı ve diğer detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Üçüncü köprü güzergahı!

Asya’dan Avrupa’ya geçişi sağlayan 9 bin 500 kilometre uzunluğundaki 8 uluslararası ulaşım koridorunun tamamına sahip İstanbul'da mevcut boğaz köprülerindeki trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla "3. köprü projesi" yapılıyor.


Üçüncü köprü güzergahları, baltalık, makilik gibi çoğunlukla orman değeri düşük ve açık alanlar olarak belirleniyor. Belirlenen proje güzergahında yeşil alanların olumsuz etkilenmemesi için güzergahın bu kesimleri tünel ve viyadükler ile geçilmesi planlanıyor. Bu sayede, yeşil alanlara verilecek tahribat en aza indirilerek ve bu yapılar vasıtası ile yabanıl hayatın yaşam alanları daraltılmamış oluyor.


3. köprü yol güzergahı..

- Proje, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, Odayeri-Paşaköy Kesimi;

- Odayeri Kavşağından başlayarak Paşaköy Kavşağı sonrasında proje sonuna kadar, yaklaşık 60 kilometre uzunluğundaki 2x4 şeritli otoyol kesimi ile;

- Odayeri Kavşağı'ndan başlayarak, mevcut Mahmutbey Batı Kavşağı'na gerekli düzenlemeler yapılarak bağlanacak şekilde, yaklaşık 22 kilometre 2x4 şeritli otoyol bağlantı yolu;

- Reşadiye Kavşağı'ndan başlayarak Çamlık Kavşağı’na kadar, yaklaşık 13 kilometre 2x4 şeritli otoyol bağlantı yolunu kapsıyor.


- Proje kapsamında Odayeri - Paşaköy arası otoyol kesiminde, toplam uzunluğu yaklaşık 2164 metre, orta açıklığı yaklaşık 1408 metre olan 2x4 şeritli otoyol ve 2x1 şeritli demiryolu geçişi aynı platformda olacak şekilde yapılması öngörülüyor.


3. Boğaz Köprüsü öncesinde Uskumruköy Kavşağı, sonrasında ise sırasıyla Riva, Hüseyinli, Reşadiye, Alemdağ ve Paşaköy Kavşakları bulunuyor.


Reşadiye Kavşağı'ndan ayrılan bağlantı yolu Ümraniye bağlantısını sağlıyor. Reşadiye Kavşağı, Odayeri Kavşağı’nda ayrılarak mevcut Mahmutbey Batı Kavşağı’na kadar uzanan bağlantı yolu üzerinde sırasıyla, Işıklar Fenertepe, Başakşehir, Başakşehir Merkez, İkitelli ve İstoç OSB, İstoç TEM Kavşakları bulunuyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön