18 / 04 / 2024

Üçüncü köprü için 2.3 milyar dolarlık imzalar atıldı!

Üçüncü köprü için 2.3 milyar dolarlık imzalar atıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında ve ilklerin köprüsü olarak adlandırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2.3 milyar doları tutarlı kredi sözleşmesi imzalandı.



IC İÇTAŞ-Astaldi Konsorsiyumu tarafından hayata geçirilecek Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan ve ilklerin köprüsü olarak adlandırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün (YSS) proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2.3 milyar doları tutarlı kredi sözleşmesi imzalandı.

CUMHURİYET TARİHİ REKORU

Proje finansmanı, Cumhuriyet tarihinde 'greenfield' (sıfırdan hayata geçirilen) bir projeye tek seferde sağlanan en yüksek tutarlı proje finansman kredisi oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ni gerçekleştirecek olan IC İÇTAŞ - Astaldi konsorsiyumu ICA'nm finansman talebi Garantibank International N.V., T.Garanti Bankası A.Ş., T.
Halk Bankası A.Ş., T.İş Bankası A.Ş., T.Vakıflar Bankası T.A.O., T.Ziraat Bankası A.Ş. ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin katılımı ile karşılanacak. "Yap, işlet, devret' modeli ile gerçekleştirilecek projenin işletmesi, yatırım süresi dahil olmak üzere, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile ICA tarafından üstlenilecek.

Akşam

Geri Dön