19 / 04 / 2024

3.köprünün 2,3 milyar dolarlık finansmanı için bankalarla anlaşıldı!

3.köprünün 2,3 milyar dolarlık finansmanı için bankalarla anlaşıldı!

'3. Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) finansmanı konusunda yüklenici firma IC İçtaş-Astaldi ortaklığı 2.3 milyar dolarlık finansman konusunda bankalarla anlaşmaya vardı. Nihai imzaların da kısa bir süre sonra atılması bekleniyor...



2 yılı geri ödemesiz Şirkete yakın ve bankacılık kaynaklarının verdiği bilgilere göre, toplam 2 yılı geri ödemesiz 10 yıl vadeli finansmanın geri ödemesi ise inşaatın tamamlanmasından sonra başlayacak. Şirkete yakın bir kaynak, finansmanın 2.3 milyar dolar olduğunu belirterek, "Bankalar ve konsorsiyum üyeleri kredinin koşulları ile ilgili mutabakata vardı. İmza önümüzdeki hafta atılabilir" dedi. 


IC İçtaş'm Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, 28 Şubat'ta yaptığı açıklamada finansman konusunda bir sıkıntı olmadığını belirterek, 7 Türk bankası ile 10 yıl vadeli 2.4 milyar dolarlık proje finansmanı için niyet anlaşması imzaladıklarını söylemişti. Üçüncü köprü ve bağlantı yollarını kapsayan projenin ihalesi geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gerçekleştirilmiş ve ihaleyi 10 yıl 2 ay 20 gün ile en kısa yapım ve işletim sü3'üncü köprü için öngörülen yatırım tutarı 2.5 milyar dolar resini veren IC İçtaş-Astaldi Ortak Girişim Grubu kazanmıştı. 3. köprü için öngörülen yatırım tutarı 2.5 milyar dolar olarak bildirilmişti. Köprünün 29 Mayıs 2015'te hizmete girmesi bekleniyor. 


Vatan Gazetesi


Geri Dön