18 / 04 / 2024

UFO, 2 haftada 125 bin adet 'açıkhava ısıtıcısı' sattı

UFO, 2 haftada 125 bin adet 'açıkhava ısıtıcısı' sattı

Şiddetli yağmura ve rüzgâra dayanıklı ısıtıcılar üreten UFO, işletmelere iki haftada 125 bin adet 'açıkhava ısıtıcısı' sattı



Sigara yasağının ardından müşterilerini kaybetmemek için mekânlarındaki açık alanları artıran işletmeler, havaların soğumasıyla birlikte sokakları da ısıtmaya başladı. Yasakla birlikte açık alanlara kışın da rağbet olacağını öngören bazı işletmelerin daha fazla müşteri kapmak için `açık alan ısıtıcıları'na yöneldiğini belirten UFO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Yeşil, sezonla birlikte satışların hızla arttığını söyledi. İki hafta içinde işletmelere 125 bin adet UFO sattıklarını kaydeden Yeşil, "Bu sezon için yeni açık hava ürünlerimizin satışlarımızdaki payı yüzde 25 olacak. Gelecek yıllarda bu oranın daha da  artacağını düşünüyoruz" dedi.

Açık alana yönelik üretilen `IPX4' isimli uluslararası güvenlik standardına sahip cihazlarının yağmur suyu ne kadar şiddetli olursa olsun bozulmadığını ve kısa devre yaparak yangına sebebiyet vermediğini vurgulayan Yeşil, bu sertifikanın şu anda Türkiye'de sadece UFO'da olduğunu iddia etti.

AB ve ABD'de yaygın
Sigara yasağıyla birlikte, insanların mekan tercihlerinin de değiştiğini kaydeden Yeşil, şunları söyledi: "Sigara yasağıyla birlikte, açık havaya olan rağbetin artacağını ve işletmelerin bu alanları değerlendireceğini ön görmüştük. Tabii bunda yurtdışı tecrübemiz de büyük rol oynadı. Yurtdışında, dumansız hava sahası uygulaması Türkiye'den önce yürürlüğe girdi. Geçen yıl birçok Avrupa ülkesi ve Amerika ile yaptığımız distribütörlük anlaşmaları sayesinde, açık hava konseptimiz çok hızlı ilerledi. Şu anda dünyanın 30 ülkesinde hem kapalı hem de açık alanlarda birçok kafe, restoran ve büyük otellerde UFO kullanılıyor."

Yeşil, açık hava UFO'larına, özellikle büyük otellerden, kafelerden, pastanelerden, restoranlardan ve eğlence mekanlarından talep geldiğini belirtti.

Açık hava ürünlerinin satışının bu sezon 400 bin adede ulaşacağını ifade eden Yeşil, kapalı mekânların yanı sıra bu kış bahçe, teras ve tüm açık alanların bu ısıtıcılarla donatılacağını belirtti. Yeşil, artık yeni trendin açık alanı ısıtmak olduğunu da vurgulayarak, UFO olarak bu trende yön verdiklerini kaydetti.

Paris sokaklarında...
Her yıl, Ar-Ge yatırımlarını yüzde 20 artırdıklarını ifade eden Yeşil, bu yılki bütçelerinin 3 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi. UFO'nun açık hava ürünlerinin satışları yüzde 25 artırmasını beklediklerini ifade eden Yeşil, 2009 yılı ciro hedeflerinin 150 milyon TL olduğunu belirtti.

Türkiye'deki toplam ısıtıcı pazarının 1 milyon 250 bin adede ulaştığını kaydeden Yeşil, "Bu yıl UFO olarak 1 milyon adet satış hedefliyoruz. Böylece geçen yıl yüzde 70 olan pazar payımızı yüzde 80'e taşımış olacağız" dedi. 

30 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Yeşil, geçen yıl yaptıkları 800 bin adetlik satışın yüzde 20'sini ihracatın oluşturduğunu vurguladı. Yeşil, UFO açık hava ısıtıcılarının Paris sokaklarındaki kafelerde, Niagara Şelalesi'nde ve Prag sokaklarında da yoğun olarak kullanıldığını ifade etti.

`Müşteri kaybını önleyecek'
İşletmelerin açık alan yaratma konusunda en rahat oldukları Beyoğlu'nda açık hava ısıtıcılarına talep yoğun. Havaların soğumaya başlamasıyla zor koşullara dayanıklı bu tip ısıtıcıları tercih etmeye başladıklarını belirten işletme sahipleri, bu sayede sigara yasağıyla oluşacak müşteri kaybını en aza indirebileceklerini belirtiyor. Bu ısıtıcıların hem tasarruflu hem de güvenli olması nedeniyle tercih sebebi olduğu belirtilirken, kışın hemen hemen her mekanın açık alanlar yaratacağı ve bu cihazları kullanacağı ifade ediliyor. Açık alanda oturmayı tercih eden müşteriler de, hizmetten oldukça memnun. Çoğu müşteri, bu sayede kışın da işletmelerin bahçe, teras ya da sokak alanlarında oturmaya devam edeceklerini belirtiyor.
Radikal/Nuriye Doğru


Geri Dön