28 / 03 / 2024

Uğur Dumankaya: Ekonomide daha çok güçlenerek yolumuza devam etmeliyiz!

Uğur Dumankaya: Ekonomide daha çok güçlenerek yolumuza devam etmeliyiz!

Uğur Dumankaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ile sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Dumankaya ' Ekonomide daha çok güçlenerek yolumuza devam etmeliyiz' dedi.



Dumankaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Demokrasinin eksiksiz olarak işlemesi ve toplumun çeşitli kesimlerinin temsili bakımından cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde farklı adayların yarışta bulunması ülkemizin siyasi olgunluğu açısından oldukça önemli bir gelişmeydi. Ülkemizin istikrarı, toplumun refahı ve demokratik bir sürecin işlemesi bağlamında seçimler her zaman kilit bir rol oynamıştır. Bu bağlamda, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının ülkemizin toplumsal refahına ve demokrasisinin güçlenmesine önemli katkılar yapacağı kanaatindeyim.”


“Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde dün bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanı seçimi ilk kez doğrudan halkın oyları ile gerçekleştirildi. Bu noktada seçimin ve çıkan sonucun, halkın iradesini yansıtması bakımından son derece önemli olduğu düşüncesindeyim. Seçim sonuçları açıkça ortaya koymuştur ki; halkımız, elde ettiğimiz istikrar ortamının devamı yönünde, bir kez daha, net bir tavır göstermiştir.”


 “Dileğimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine duyulan bu güveni, Cumhurbaşkanlığı görevi süresince de daha da geniş kitlelere yayarak, kardeşlik ortamını daha da pekiştirmesi ve ülkemizi hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaştırmaya devam etmesidir. Önümüzdeki dönemde sağlam demokrasi temelleri çerçevesinde kazanan; milletimiz, toplumsal barışımız, ekonomimiz ve yurttaşlarımızın refahı olacaktır.” 


“Bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, milletimiz, ülkemiz ve devletimiz için hayırlı olmasını temenni ederim. Bu vesileyle, son 7 yıldır, Cumhurbaşkanımız olarak, hem yurtiçinde, hem de yurtdışında, milletimizi layıkıyla temsil eden, başarılı bir şekilde görev süresini tamamlayan 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e de şükranlarımı sunarım.”   


“Bu sonucun, ülkemiz ve milletimiz için hayırlar ve güzellikler getirmesini dilerim.”




Geri Dön