20 / 04 / 2024

Uğur Koyunoğlu: STFA inşaat'ın önemli coğrafyalarda imzası var!

Uğur Koyunoğlu: STFA inşaat'ın önemli coğrafyalarda imzası var!

Temelleri 1938 yılında atılan STFA inşaat, Türkiye’nin saygın kuruluşların arasında yer alıyor. STFA İnşaat Grubu Başkanı Uğur Koyunoğlu "STFA inşaat'ın önemli coğrafyalarda imzası var" dedi.



STFA İnşaat Grubu Başkanı Uğur Koyunoğlu, sektöründe 79 yılı geride bırakan STFA’nın başarı hikayesini ve hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı.

 

Temelleri 1938 yılında Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya tarafından atılan STFA inşaat, Cumhuriyet’in gelişmesine eşlik eden başarı hikayesiyle bugün Türkiye’nin saygın kuruluşların arasında yer alıyor. Yurt içinde ve yurt dışında imza attığı büyük ve önemli projelerle Türkiye ekonomisinin önemli aktörlerinden olan STFA inşaat; yurt dışında proje kazanan ilk Türk müteahhidi olma gururundan yurt dışında kazanılan en büyük projeyi alma başarısına kadar bulunduğu her alanda ilklere imza atmaya devam ediyor.

 

15 bini aşkın çalışanıyla 79 yılı geride bırakan STFA inşaat Grubu’nun Başkanı Uğur Koyunoğlu; “Köprü inşaatı ve kazık işlerindeki uzmanlığımıza baraj, yol, köprü, tünel, metro ve deniz yapılan inşaatları da ekleyerek hizmet sunduğumuz coğrafyaları genişletiyoruz” vurgusunda bulundu. “Bugün Türkiye, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde birçok önemli ve büyük projede STFA imzasının olmasının arkasında inovasyon odaklı iş yaklaşımı ve bu yaklaşımla sağlanan güven bulunuyor” diyen Koyunoğlu, şu açıklamada bulundu: “STFA inşaat’ın dünyanın farklı ülkelerinde tercih edilmesinin ardında, Türkiye ve yurt dışında dünya standartlarında ve zamanında teslim edilen önemli inşaat projeleri ve uzun yıllara dayanan birikim ve deneyimin sağladığı farklı iş yapma kültürü var. 79 yılda 24 ülkede faaliyet yürüten ve her geçen gün yeni pazarlarla nüfuzunu arttıran STFA inşaat, bugüne kadar yaklaşık yüzde 70’i yurt dışında olmak üzere 35 milyar dolam üzerinde iş bitirme deneyimiyle, dünya sıralamasındaki yerini korumaya devam ediyor. Aynı zamanda sektörde bir okul görevini de üstlenmekteyiz. Son dört yıl içinde aktif pazarımıza üç yeni ülke daha ilave ederken Türkiye, Körfez ve Kuzey Afrika yoğunluklu mevcut pazarlardaki çalışmalarımızı da sürdürdük. STFA İnşaat'ın uluslararası alanda öne çıkan bir isim olmasının bir nedeni de denizci bir firma olarak farklı ekipmanları barındıran çözümlere sahip olmasıdır.”

 

Önemli coğrafyalarda STFA imzası var

 

 

STFA inşaat Grubu; şu anda Kuveyt, Fas, Umman, Katar başta olmak üzere farklı coğrafyalarda önemli projeler yürütüyor. Toplam değeri yaklaşık 6 milyar dolan (STFA payı 1.8 milyar dolar) olan 10 proje halen sürüyor. Katar’da Doha Gold Line Metro projesi devam ediyor. 4 milyar dolar bedelli bu proje şu ana kadar Türk müteahhitlerinin yurt dışında aldığı en büyük projelerden biri olma özelliğini taşıyor. Um-man’da Bid Bid Sur Yol inşaatı, Khasab-Tibat Yolu Projesi, Salalah Deşarj Projesi, Musannah Antma Tesisi ve Musannah Balıkçı Bannağı Projeleri ise devam ediyor. Devam eden bir diğer proje ise Kuveyt’teki ilk proje olma niteliğini taşıyan Servis Limanlan Projesi. Aynca yine Fas’ta ki ilk proje olan Safi Limanı Projesi ve Nador Limanı Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.

 

Forbes Dergis'nin ekinde yer alan habere göre; İnşaat Grubu şirketleri tarafından son dönemde Türkiye’de ve yurt dışında üstlenilen çeşitli iş türlerinde birçok önemli proje başan ile tamamlandı. Bunlardan bazılan Türkiye’de İzmit Körfez Geçişi Köprüsü Altyapı inşaatları ve Derin Denizde Temel inşaatları, Yarımca Konteyner Terminali, Tüpraş iskele inşaatı, S. Arabistan’da Manifa Su Üstü Geçitleri ve Deniz işleri, Katar’da Mesaieed ve Gabbro Rıhtımlan, Umman'da Duqm Limanı, Taqah Limanı şeklinde sıralanıyor.

 

Topluma katkı öncelikli

 

1972’de Libya’da Tripoli Liman inşaatı Projesi’ni kazanarak öncü nitelikte bir başarıya imza atan STFA, bu başarısını ilerleyen dönemde Suudi Arabistan’ta 1978’de, Mısır’da 1981’de, İran’da 1983’te, Tunus’ta 1984’te, Pakistan'da 1992’de, Umman ve Katar’da 2000’de, Hindistan’da 2001 ’de iş alarak taçlandırdı; inşaat sektörünün önemli aktörlerinden biri oldu.

 

STFA Grubu bugün; inşaat, doğalgaz dağıtım, enerji ve makine alanlarında faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin tanınmış ve saygın şirketlerinin arasında yer alıyor. Grup, proje yönetim sistemlerinin güncellenmesi ile artan rekabet koşullarında proje uygulama risk yönetiminde yeni bir anlayışı yapılandırma çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan STFA İnşaat Grubu, sosyal ve çevresel sorumlulukları da gözetmeye devam ediyor. Başta eğitim olmak üzere pek çok farklı alanda sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriliyor.

 

 

 

STFA İnşaat Grubu’nun deneyim ve faaliyet alanları

 

Anahtar Teslimi Mühendislik - Tedarik - inşaat hizmetleri olarak; Deniz Yapıları (Limanlar ve Barınaklar, Mendirekler, iskeleler, Rıhtım Duvarları, Su Üstü Geçitleri, Su Alma Ağzı ve Deniz Deşarjları), inşaat işleri (Altyapılar, Otoyollar, Köprüler, Tüneller, Demiryolları, Metrolar, Barajlar, Hidrolik Yapılar, Su ve Atıksu Antma Tesisleri, Boru Hatları, Binalar, Elektrome-kanik işler, Çelik Yapılar), Petrol & Gaz & Enerji Tesisleri, Temel ve Zemin Mühendisliği, Mühendislik Hizmetleri.

 


Geri Dön