25 / 04 / 2024

Çınarcık Şenköy'deki tahta köprü onarılıyor!

Çınarcık Şenköy'deki tahta köprü onarılıyor!

Yalova'da, 6 aylık Emre Adalı'nın önceki gün çöken dereye düşüp ölmesine yol açan tahta köprü, belediye tarafından onarılmaya başlandı



Çınarcık İlçesi'ne bağlı Şenköy'de oturan Hanım ve Şener Adalı çiftinin 6 aylık oğlu Emre'nin ölümüne neden olan Kocadere üzerindeki köprü belediye tarafından gönderilen iş makinesi tarafından toprakla dolduruluyor. Oğlunun ölümüne, köprünün zamanında tamir edilmemesinin neden olduğunu ileri süren acılı anne Hanım Adalı ise isyan etti: "Benim ciğerim yanıyor. Yavruma sadece 6 ay sarıldım. Bu acı dayanılmaz. Bizim canımız yandı başkalarınınki yanmasın. Şu köprüyü yapsınlar bir an önce!.."

2 KM SÜRÜKLENMİŞTİ
Önceki gün 29 yaşındaki Şener Adalı, oğlunu hastaneye götürmek isterken, selin zarar verdiği köprüden geçemeyince ağaçlar arasında gelişi güzel kurulan tahta köprüden geçmek istemişti. Bu sırada tahta köprü çökünce baba-oğul dereye düşmüştü. Minik Emre'nin cesedi 2 km. uzakta bulunmuştu.
Tuna ÇAM/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Canım gitti yapın şu köprüyü
Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Şenköy'de, tahta köprünün çökmesi sonucu dereye düşerek boğulan 6 aylık Mert Emre'nin anne ve babası isyanda. Oğlu kucağından kayan baba Şener Adalı, '3 yaşındaki kızımdan sonra, Mert'e kavuşmak bizi  çok mutlu etmişti. Olay günü Mert rahatsızlandı. Doktora götürüyordum. Köprü çökünce, oğlum ellerimden kaydı. Canımı zor kurtardım ama asıl canımızı derede bıraktık' dedi.                                           

SÖYLEDİK, DİNLEMEDİLER
Anne Hanım Adalı (25) ise oğlunun ölümünden, köprüde gerekli onarımı yapmayan yetkilileri sorumlu tuttu. Adalı, 'Ben yandım, başkaları yanmasın. Yapın artık şu köprüyü. Bir yere gitmek için köprüden geçmekten başka şansımız yok. Kaç kere, 'şu köprüyü yapın' dedik, bir türlü dinlemediler' diye konuştu. Öte yandan belediye ekipleri, 6 aylık Mert Emre'nin ölümüne yol açan köprünün etrafında çalışma başlattı.
Akşam


Geri Dön