26 / 04 / 2024

UKOM'dan Ukra İnşaat'a karşı eylem!

UKOM'dan Ukra İnşaat'a karşı eylem!

UKOM, Ukra İnşaat'ın önünde bir eylem gerçekleştirdi. UKOM Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müyesser Dulundu konuya ilişkin açıklama yaptı..



Ukracity Komşuları Derneği (UKOM) dün Ukra şirketinin önünde bir eylem gerçekleştirdi. UKOM Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müyesser Dulundu eylemde bir açıklama yaptı. İşte o açıklama


UKOM açıklaması;

UKOM (Ukracity Komşuları Derneği) olarak Ukra inşaatın daha önce satın aldığımız evler için şu an bizlerden fark adı altında fahiş paralar talep etmesini, karşılığında ise bize imzalatmak istedikleri ibralaşmayı (Ukra şirketi hakkında yapılan hukuksal tüm şikayetlerimizden vazgeçmemizi-basında bir daha Ukra şirketi ve ortakları hakkında tek kelime dahi etmememizi vs.) daha da önemlisi bunların karşılığında tapu vermemelerine karşın sesimizi duyurmak amacı ile bugün Ukra şirketinin önünde (Esenyurt Şelale Plaza) bir eylem gerçekleştirdik. 


Projeyi şu an Özyurtlar devraldı ve projenin ismini değiştirerek Ödül İstanbul yaptılar. Tüm Ukracity mağdurları bölgede tanınan  bir inşaat şirketi olan Özyurtlar'ın inşaatı devralması ile umutlanmışken ve Özyurtlar burayı basında "sosyal sorumluluk projesi " olarak lanse etmişken bir kez daha mağdurlar hayal kırıklığına uğratıldı. Çünkü Özyurtlar Ukra şirketi ile toprak sahibi gibi anlaşma yapıp tüm Mağdurları Ukra şirketinin eline bırakmış ve böylece insanlar şu an Ukra şirketinden daha önce parasını ödeyerek aldığı evler için bir daha korkunç rakamların istenmesi ve eğer ödemezseniz sözleşmenizide tek taraflı fesh ederiz diye tehdit ediliyor.


Esenyurt belediye başkanı Necmi Kadıoğlu daha önce "Çok küçük bir fark alınacak" diye bize verdiği sözün arkasında durmayarak şu an Ukracity mağdurlarının durumuna " beni ilgilendirmez ben inşaatın yapılmasından sorumluyum" diyerek mağdurların değil dolandırıcı müteahhitlerin yanında duruyor.


Ukra şirket ortaklarını Ahmet ziya Balcı, Atilla Yavuz, Mustafa Kaya, Yusuf Adak'ı şu an Nitelikli DOLANDIRICILIKTAN Bakırköy 3. ve 8. Ağır cezada yargılatıyoruz. Bunun içinde bizden davalarımızı geri çekmemiz yönünde belgeler imzalatmak istiyorlar.


UKOM Derneği Yönetim Kurulu Başkanı


Müyesser Dulundu


Geri Dön