26 / 04 / 2024

Ukra City'nin toprak sahibi Işıklar ailesinden flaş açıklama!

Ukra City'nin toprak sahibi Işıklar ailesinden flaş açıklama!

Ukra City projesi projesinin toprak sahiplerinden olan Işıklar ailesinin vekili Avukat Murat Erarslan, Ukra City’nin son durumu ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...




Esenyurt’ta yaşanan imar krizine takılıp yarım kalan Ukra City projesi projesinin toprak sahiplerinden olan Işıklar ailesinin vekili Avukat Murat Erarslan, Ukra City’nin son durumu ile ilgili flaş bir açıklama yaptı.


Avukat Murat Erarslan, Ukra City Komşuları Derneği'nin dün “Projenin en büyük toprak sahibi olan Işıklar ailesinin fazla daire talep ettiği iddiasına cevaben yaptığı açıklamada Işıklar ailesinin fazladan daire talep etmediği, aksine bir miktar feragatta bulunduğunu söyledi.


Av.Murat Erarslan'ın  Özyurtlar İnşaat yetkilisi Adnan Kuşoğlu’na hitaben yaptığı açıklama şu şekilde;


Sayın Adnan bey ben Işıklar ailesi vekil Av.Murat Erarslan yukarıda gönderdiğiniz mail de Işıklar ailesinin sanki hakkından fazlasının talep ediyormuş gibi bir anlam çıkmaktadır. Evet biz cuma günü sayın başkan Mustafa bey ile görüştük. Görüşmemizde biz asla hakkımızdan fazlasını istemedik. Size bizim daire sayımızın gönderen Ukra yönetimi hatalı olarak göndermiştir. Ukra size hatalı gönderdi diye biz o daire sayısı ı üzerinden daire almamız söz konusu olamaz bu aynı şekilde hakkımızdan fazla daire sayısı size gönderilseydi de fazla talebimiz asla olmayacaktı.


Biz sayın başkanla görüşmemizde şunu belirttik. Projedeki toplam daire sayısı olan 2500 değil 2075 daire üzerinden toplam arsada bizim arsa payımızın oranını diğer arsa sahiplerinin almış olduğu daire sayısına oranlayıp bulduğumuz oranı bizim arsamıza orantıladık ve sonuçta bizim arsamıza tekabül eden 190 daire oldu. Biz bu daire sayısı üzerinden 10 adetten feragat ettik ve 180 daire talebimiz oldu. Dolayısı ile bu projede tek fedakarlık eden toprak sahibi bizi.Tabi 10 daire harici bugüne kadar yaptığımız fedakarlıklar hariç. Üstelik biz sahip olduğumuz arsanın %20 sini Ukra şirketine 3-3,5 emsal alma şartı nedeni ile sembolik bir rakama kendilerine devir ettik. Bu durum sözleşmemizi okuduysanız tarafınızdan görülecektir.

Yukarıda açıkladığımız nedenlerden dolayı devam eden görüşmelerin sıkıntıya girmemesi adına kamuoyunu hatalı olarak bilgilendirmemenizi talep ederiz. Biz bugüne kadar sürecin tıkanmaması adına mağduriyetlerimizi ve sayın Ukra yönetiminin birçok hakkaniyete aykırı ve basiretsiz davranışlarını kimse ile paylaşmadık. Saygılarımla.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön