25 / 04 / 2024

Ukra City'nin devir işlemlerinde son durum!

Ukra City'nin devir işlemlerinde son durum!

Ukra City projesiyle ilgili açıklama yapan UKOM (Ukra City Komşuları Derneği), Ukra İnşaat'ın Ağustos gibi imza işlerinin tamamlanmasını, Ekim gibi de inşaatın başlamasını planladığını belirtti.



Reklam filmlerinde Kurtlar Vadisi dizisinin ünlü isimlerini oynatan ve bozulan mali yapısını düzeltemeyince Aralık 2012'de iflas erteleme isteyen Ukra İnşaat, 378 ofislik Ukra Han Plus, 800 konutluk Hane Plus projelerinden sonra, 2010’da en büyük projesi olan 2560 konut ve 70 dükkanlık Ukra City Projesi’ne başlamıştı.


Esenyurt’ta yaşanan imar krizine takılan Ukra City projesi müteahhit firması Ukra İnşaat'ın iflas erteleme davası 9 Temmuz Çarşamba günü görülmüştü. Dava sonucu mahkeme tarafından uzatma talebinin kabul edilerek tedbir kararının devamına karar verilmişti. 


Ukra City mağdurlarının kurduğu UKOM (Ukra City Komşuları Derneği) sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden yeni bir açıklama yaptı. UKOM yönetimi yaptığı açıklamada; "UKRA ile yaptığımız görüşme' de şu bilgiler verilmiştir. Önümüzdeki hafta çalışmaların daha da netleşeceğini ve Özyurtlar ile UKRA' nın birlikte basın açıklaması yapmayı düşündüğünü, imzada ayak direyenlerle belediyenin ilgileneceğini, Ağustos gibi imza işlerinin tamamlanmasını, Eylülde şantiye hazırlıklarının başlamasını, Ekim gibi de inşaatın başlamasını planladıklarını ifade etmişlerdir. Mahkemenin tedbir kararının devam ettiğini Ekim ayı gibi iflas erteleme davasının görülüp iflas ertelemenin devam edeceğini belirttiler" dedi. 


İşte UKOM (Ukra City Komşuları Derneği) tarafından yapılan o açıklama:


Değerli UKOM Komşularımız,

Geçtiğimiz dönemde bilgi akışını bir süre Özyurtlar İnşaat yetkilisi sayın Adnan Kuşoğlu ile sağlıyorduk. Ancak kendisinin bu platformda üyelerden biriyle girdiği polemik neticesinde bir daha UKOM' a randevu vermeyeceğini ve bilgi paylaşmayacağını yine kendisi bu sayfadan ilan etti. Geçen bu süre içinde çeşitli girişimlerimize rağmen kararında bir değişiklik olmamıştır. En son (dün) yaptığımız bir mesajlaşmada söylediklerinin çarpıtıldığını bu yüzden herhangi bir paylaşımda bulunmayacağını söylemiştir ve bilgi ihtiyacımızı karşılamak için bizlere UKRA' yı adres göstermiştir.

Bunun üzerine UKRA ile yaptığımız görüşme' de şu bilgiler verilmiştir. Adnan Bey ve diğer UKRA ortaklarının hepsinin birden satış ofisinde çalışmalarını sürdürdüklerini, şu ana kadar 40 kadar kişinin sözleşme imzaladığını, önümüzdeki hafta çalışmaların daha da netleşeceğini ve Özyurtlar ile UKRA' nın birlikte basın açıklaması yapmayı düşündüğünü, imzada ayak direyenlerle belediyenin ilgileneceğini, Ağustos gibi imza işlerinin tamamlanmasını, Eylülde şantiye hazırlıklarının başlamasını, Ekim gibi de inşaatın başlamasını planladıklarını ifade etmişlerdir. Mahkemenin tedbir kararının devam ettiğini Ekim ayı gibi iflas erteleme davasının görülüp iflas ertelemenin devam edeceğini belirtmişlerdir.

Değerli Üyeler, paylaştığımız bu bilgileri yeterli ve tatmin edici bulmayan üyelerimiz mutlaka çıkacaktır. Oyalandığımızı veya kandırıldığımızı söyleyenler çıkacaktır. Ancak bu uyanık-külyutmaz arkadaşlarımızın uyanıklıklarını sadece klavye başında değil sahada da göstermelerini bekliyoruz, Bizlerin elinden gelen budur. Şimdiye kadar edindiğimiz en ufak bir bilgi kırıntısını bile sizlerle paylaştık. Bu paylaştıklarımızın dışında hiç bir ek bilgiye sahip olmadığımıza inanmanızı isteriz. Daha detaylı bilgiye sahip olanların lütfen paylaşmasını rica ederiz. Şu an itibariyle bizler gidişatı olumlu bulmakta ve bir süre gözlem yapmayı uygun görmekteyiz. Aslında şu an da yapacak fazla bir şey de yok. Tabii ki aramızda eylem yapalım diyenler de çıkacaktır. Yeri ve zamanı geldiğine inandığımızda onun da yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

Bütün üyelerimize iyi günler dileriz.


Özge ÇAKIR/Emlakkulisi.com


Geri Dön