23 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanlığı'nın depreme yönelik tedbirleri mecliste!

Ulaştırma Bakanlığı'nın depreme yönelik tedbirleri mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde olası bir depreme yönelik olarak alınan tedbirleri sordu..



Ulaştırma Bakanlığı nın depreme yönelik tedbirleri mecliste!

 

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde olası bir depreme yönelik olarak alınan tedbirlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan'a sordu.

 

Tanrıkulu'nun soruları

 

1- İstanbul'da Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların depreme karşı hassas olduğu tespit edilen ve güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı nedir? Bunlardan kaçı kamu binasıdır?

2- Olası bir depremle il ve ilçe merkezlerinde kriz merkezi kurulması yönünde yapılan çalışmalar nelerdir?

3- Meydana gelecek bir depremde halkın mal ve can güvenliğinin sağlanması, yağma, organ mafyası gibi insanlık dışı olayların yaşanmaması için alınan güvenlik çalışmaları nelerdir?

4- İstanbul ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının depreme karşı dayanıklılığı ölçülmüş müdür?

5- Bu tespit sonucunda güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı nedir? Kurum ve kuruluşlara ile il merkezi ve ilçelere göre dağılımı nedir?

6- İstanbul ilinde 2017 yılında Bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir? Ne kadarı harcanmıştır?

7- 2018 yılında ne kadar kaynak ayrılmıştır?

8- Deprem güçlenmesi yapılmayan ve bakanlığınıza bağlı olan binalarda meydana gelecek olayların sorumlusu kim olacaktır? Bu eksikler ne zaman tamamlanacaktır?

9- Sivil savunma konusunda yapılan çalışmalar nelerdir? Kaç okulda depremle ilgili eğitim çalışması yapılmıştır? Deprem konusunda sivil halkı bilinçlendirmek için yapılan çalışmalar nelerdir?

10- İstanbul ilinde 2017 yılında toplanan deprem vergisinin toplamı ne kadardır?

11- Toplanan deprem vergisi nerelerde kullanılmıştır? Hangi amaçlar için kullanılmıştır? Amaç dışı kullanıldıysa sorumlular hakkında ne gibi yasal işlem yapılmıştır?


 


Geri Dön