27 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanlığı'nın Kırklareli yatırımları TBMM'de!

Ulaştırma Bakanlığı'nın Kırklareli yatırımları TBMM'de!

CHP Kırklareli Milletvekili Türebi Kayan, Ulaştırma Bakanlığı tarafından Kırklareli'ne yapılan ve yapılacak yatırımları TBMM gündemine taşıdı..



Ulaştırma Bakanlığı nın Kırklareli yatırımları TBMM de!

CHP Kırklareli Milletvekili Türebi Kayan, Ulaştırma Bakanlığı tarafından Kırklareli'ne yapılan ve yapılacak yatırımlara ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı.

Öncelikle "2002-2017 yılları arasında Bakanlığınızca Kırklareli iline yaptığınız yatırımlar nelerdir ve yapılan bu yatırımların toplam ödenek tutarı ne kadardır? Bu tutarın aynı dönemde Bakanlığınızın ülke genelinde yaptığı toplam tutarı içindeki payı ne kadardır?" sorusuna yanıt arayan CHP'li Kayan sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Önergesinde 2002-2017 yılları arasında Kırklareli ilinde yapılan yatırımların ilçelere göre dağılımını soran CHP'li Kayan  "Kırklareli ili için Bakanlığınızca yatırım programına alınmış olup da uygulanmayan projeler var mıdır, var ise; uygulama safhasına geçmeyen projelerin uygulanmama gerekçeleri nelerdir?" diye sordu.

Ayrıca, Bakanlıkça anılan dönemde Kırklareli sınırları içinde hangi niteliklerde, kaç kilometre karayolu yapıldığını ve bu yolların ilçelere göre dağılımının nasıl olduğunu sordu.

Kayan son olarak "Bakanlığınızca; 2018 yılı Kırklareli ili yatırım programında ne tür yatırımlar yer almaktadır ve bu yatırımlar için toplam ne kadar ödenek ayrılmıştır?" sorusunun yanıtlandırılmasını istedi.


 


Geri Dön