24 / 04 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek...



Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a göre, Seyhan Nehri'nde 1949 ile 1951 yıllarında yaşanan taşkınlar sebebiyle binalarını tahliye etmek durumunda kalanlara, üzerinde bina yapmak üzere DSİ tarafından tahsis edilen arazilerin mülkiyetinin rayiç bedeli üzerinden doğrudan satışını yapmaya arazi maliki idare yetkisi olacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; doğrudan satış talep eden kişiler, düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra 6 ay içinde valiliğe başvuracak. Müracaat süresinin sonunda tüm başvuranların hak sahipliği, ilgili valilik bünyesinde oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek ve hak sahiplik durumları belirlenecek. Tespit sonuçları başvuranlara tebliğ edilecek.

15 Mart 2020'den sonra ihalesi yapılmış fakat uygulama sözleşmesi imzalanmamış yap-işlet-devret projelerinde özel bütçeli kuruluşun yanında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da borç üstlenim anlaşmasında taraf olabilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek!

Akşehir Gölü'nün Konya Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde yer alan kıyı kesiminde, 1970'li yıllardan itibaren yapılan kadastro çalışmalarıyla şahıslara ait mülkiyetler ile kadastro harici bırakılmasına karar verilen yerlerle ilgili düzenleme yapılacak. Bu kapsamda, 4 Ocak 2019 tarihli kıyı kenar çizgisi göz önünde bulundurularak söz konusu taşınmaz maliklerinin mülkiyet sorunları çözülecek. 

TCDD'nin bazı yatırımlarının finansmanının, işletme bütçesinde yer alan finansman açıklarının ve TCDD Taşımacılık AŞ'ye yapılan sermaye transferi sebebiyle doğan açıklarının sermayesine mahsuben Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından desteklenmesi süresi 2023 yılı sonuna kadar ertelenecek. Bu süreyi 10 yıla kadar uzatmakta Cumhurbaşkanı yetkili tutulacak. 

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!


Geri Dön