19 / 04 / 2024

Ülgür Gökhan: Dönüşümde öncelik kent esnafında olacak!

Ülgür Gökhan: Dönüşümde öncelik kent esnafında olacak!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çataltepeliler ve Balkan Göçmenleri Derneği'ni ziyaret etti. Bölgede yaşayanlardan katılım payı istenmeden, yeni konut verileceğini belirten Başkan Gökhan, kira desteği sözü de verdi...



Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çataltepeliler ve Balkan Göçmenleri Derneği'ni ziyaret etti. Sosyal Konutlar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Gökhan yaklaşık 110 bin dönümlük alanda çalışma yürütüldüğünü, bölgenin 11 kat imar alanı olarak belirlendiğini, bununla birlikte yeşil, sosyal ve park alanlarının artırıldığını, Tuğsavul Caddesi'nin de 40 metreye çıkarılarak, yeniden düzenleneceğini kaydetti. 


Bölgede yaşayanlardan katılım payı istenmeden, yeni konut verileceğini belirten Başkan Gökhan, kira desteği sözü de verdi. Çataltepeliler Dernek binasının da yenileceğini belirten Gökhan, üyelerin fikirlerini de aldı. Gökhan dönüşüm çalışmalarının Çanakkale'nin kendi müteahhitleri tarafından gerçekleştirilmesinin yan ıs ıra, malzeme temininin de kent esnafından yapılmasını şart koştuğunu kaydetti. Gökhan. "Kentimiz esnafını korumak, kollamak zorundayız" dedi. 


Posta Çanakkale


Geri Dön