24 / 04 / 2024

Uludağ Üniversitesi’nin yolları tapulanmış!

Uludağ Üniversitesi’nin yolları tapulanmış!

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Görükle kampüsü içerisinde yer alan yolların Nilüfer Belediyesi adına tapulandığı ortaya çıktı.



Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Görükle kampüsü içerisinde bulunan yolların Nilüfer Belediyesi adına tapulandığı belirlendi. Bursa Haber'de yer alan habere göre; Nilüfer Belediyesi konu ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Uludağ Üniversitesi’nin yolları tapulanmış!

''Uludağ Üniversitesi Görükle Kampus alanı içersinde onaylı imar planına göre yapılacak inşaat faaliyetlerinde ruhsat alınabilmesi için öncelikle mevcut parçalı mülkiyetlerin birleştirilmesi, bu yönde imar uygulaması yapılması maksadıyla Görükle Belediye Başkanlığı ile Uludağ Üniversitesi arasında 01.04.2005 tarihinde protokol imzalanmıştır. Söz konusu protokol kapsamında Görükle Belediye Başkanlığı mülkiyetindeki taşınmazlar ile Uludağ Üniversitesi Mülkiyetindeki bir kısım taşınmazların takas yapılması kararlaştırılmıştır.

Ancak, süreç içersinde, bir kısım imar uygulamaları dışında protokol hükümlerine bağlı bir uygulama iki kurum arasında karşılıklı olarak yerine getirilmemiş ve işlemler yarım kalmıştır. Söz konusu mahkeme kararı bu protokol kapsamındaki iki kurumun karşılıklı takas yapacağı parsellerin bir kısmına ilişkindir.

Uludağ Üniversitesi’nin yolları tapulanmış!

Görükle Belediye Başkanlığı’nın kapanması ve üniversite alanının 2009 yılında Nilüfer Belediyesi sınırlarına dahil edilmesi ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanlığı olarak konunun çözümü için bir çok kez girişimlerde bulunulmuş, farklı önerileri de kapsayacak şekilde çalışmalar yürütülmüş, mevcut ve önceki üniversite yönetimi ile birçok yazışma ve görüşmeler yapılmış, her defasında konunun çözümü yönünde adım atılmıştır Ancak, her üniversite yönetim değişikliğinde konu sonuçsuz kalmış bu güne kadar da maalesef sonuçlandırılmamıştır.

Nilüfer Belediye Başkanlığı olarak ilgili Mahkeme kararının kesinleşmesi neticesinde Nilüfer Belediye Başkanlığına ait üniversite alanı içindeki parsellerin devri yapılacak olup, ilgili protokol hükümleri kapsamında Nilüfer Belediye Başkanlığına verilmesi gereken taşınmazlarında devri konusunda gerekli yasal süreçler başlatılacaktır.”


Geri Dön